Če sta uspeha proti Estudiantesu in Primorski med tednom dni košarkarjem Olimpije pred gostovanjem v Zagrebu proti Cedeviti vlivala nekaj upanja na presenečenje, pa je tekma proti moštvu trenerja Jureta Zdovca pokazala, da Ljubljančani brez poškodovanega Talorja Battla niso dorasel tekmec tako kakovostnemu nasprotniku. V 7. krogu lige ABA so tako Ljubljančani zabeležili še peti poraz, s čimer so pristali pri dnu lestvice.

Zmaji so v hrvaški prestolnici dobro začeli tekmo in z nasprotnikom, ki v letošnji sezoni odkrito računa na naslov prvaka v ligi ABA, držali korak. Še v 25. minuti je Olimpija zaostajala le za dve točki in imela celo protinapad za izenačenje, a je Devin Oliver napačno podal. Sledila je četrta osebna napaka Jordana Morgana, ki ga je na parketu zamenjal Bojan Radulović. Ob odsotnosti robustnega Američana je igra gostov povsem razpadla. Napake so se vrstile ena za drugo, ponujeno pa je Cedevita znala izkoristiti in na koncu prišla od lahke zmage. »Na začetku tekme in v tretji četrtini, ko smo se približali na dve točki zaostanka, smo igrali dobro. Če bi ostali blizu Cedevite do zadnjih desetih minut, bi še lahko upali na presenečenje. A v ključnem trenutku smo počili, nasprotnik je do konca tretje četrtine naredil razliko in tam že odločil zmagovalca,« je potek analiziral trener Olimpije Gašper Okorn.

Do konca prvega dela jadranskega tekmovanja Ljubljančane zdaj čakajo še štiri tekme – MZT in FMP doma ter Partizan in Zadar v gosteh. V kolikor si želi Olimpija pred drugim delom pripraviti izhodišče za želeni napad na zgornji del lestvice, mora MZT, FMP in Zadar poraziti, proti Partizanu pa iskati možnost za odmevni skalp, ki ga v letošnji sezoni še nima. V nasprotnem primeru se zmajem obeta podobna sezona lanski, ko so zasedli enajsto mesto v štirinajstčlanski konkurenci, v najslabšem primeru pa celo boj za obstanek.