»Ta metoda je pred približno dvanajstimi leti vzbudila pozornost številnih vinarjev,« je o pridelavi belih vin, ki vrejo na jagodnih kožicah (in jih danes poznamo pod nekoliko ponesrečenim imenom oranžna vina), uvodoma zapisal nemški agronom in vinolog baron Lambert Joseph Leopold von Babo. Baronove besede zvenijo, kakor da bi bile spisane dandanes, saj se je moda pridelave takšnih vin svetovno razširila šele po letu 2000. Dejansko pa jim je posvetil posebno poglavje svoje strokovne knjige davnega leta 1842.

Opevanje žlahtnosti vina in tradicije vinogradništva gresta

Prebrali ste manjši del članka,
če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

Registrirajte se povsem brezplačno - vsak mesec imate poleg vseh odprtih vsebin brezplačni dostop do 4 zaklenjenih člankov na spletnem portalu Dnevnik.si ter v mobilni aplikaciji Dnevnik.si.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Še niste registrirani? Registrirajte se tukaj.