Sedemindvajsetletnica je sicer nekoč bila številka 1, a nikoli ni osvojila večjega turnirja. Tokrat so se karte med obema nasprotnicama končno obrnile, Danka je sedem minulih medsebojnih dvobojev proti Venus izgubila, tokrat pa le vknjižila pomembno zmago.

»Osem (dvobojev) je očitno moja srečna številka. Upala sem, da mi jo bo uspelo premagati vsaj enkrat v karieri in to se je danes končno zgodilo. Šla sem na igrišče in pokazala preprosto svoj najboljši tenis,« je po zmagi dejala Wozniackijeva.

V finalu sklepnega mastersa je igrala že pred sedmimi leti. Sezono pa je začela kot 19. igralka sveta in jo končuje kot tretja na lestvici WTA. »Še vedno se tresem. Vodila sem 5:0, vse je šlo v redu, a potem je Venus začela stopnjevati ritem. Vsilila mi je njeno igro, servirala neposredno vame in samo vesela sem lahko, da sem na koncu le zmagala.«

V sezoni 2017 je odigrala osem finalnih dvobojev, v zadnjih šestih tednih osvojila dva naslova, v Tokiu in Singapurju. V tej sezoni je prav tako premagala tri igralke, ki so bile številka ena na elektronski lestvici WTA – Karolino Pliškovo, Garbine Muguruzo in Simono Halep.

Williamsova je morala poraz priznati po 89 minutah, kljub temu da je v drugem nizu prikazala vrhunski tenis. A na koncu je bilo 32 neizsiljenih napak preveč, da bi se Američanka veselila zmage kot najstarejša v zgodovini mastersov.

V konkurenci dvojic sta zmagali Madžarka Timea Babos in Čehinja Andrea Hlavačkova, potem ko sta danes v finalu s 4:6, 6:4 in 10:5 premagali nizozemsko-švedsko dvojico Kiki Bertens-Johanna Larsson.