Danes bo sklepni teniški masters turnir sezone v Singapurju tudi slovensko obarvan. Andreja Klepač, ki se je prvič prebila med najboljših osem dvojic sveta, se bo s Španko Mario Jose Martinez Sanchez v četrtfinalu pomerila proti tretjima nosilkama, Madžarki Timei Babos in Čehinji Andrei Hlavačkovi. »Na tako močnem turnirju je vsaka tekma težka. Treba bo odigrati na vso moč. Tekmeci sta v Singapur prišli v odlični formi. Veseliva se te tekme,« sporoča Andreja Klepač. »Če premagava današnji tekmici, naju v naslednjem krogu čakata Martina Hingis in Yung-Jan Chan. Komaj čakam, da ju enkrat premagava. Sanjam o tem, da bova prejeli zmagovalni pokal,« je motivirana Maria Jose Martinez Sanchez, v preteklosti že zmagovalka med dvojicami na sklepnem turnirju najboljše osmerice.

Za vrhunec današnjega dneva bosta poskrbeli ameriška teniška veteranka Venus Williams in Španka Garbine Muguruza. Zmagovalka dvoboja bo napredovala v sobotni polfinale, potem ko sta obe tekmici priznali premoč Čehinji Karolini Pliškovi ter premagali Latvijko Jeleno Ostapenko. »Ko dobiš dva dvoboja zapored proti najboljšim igralkam na svetu, je to nekaj nepozabnega. Presrečna sem, da sem se že uvrstila v polfinale, zato bom lahko zadnji dvoboj v skupini proti Jeleni Ostapenko igrala sproščena,« pravi Karolina Pliškova, ki v Singapurju igra v izjemni formi, saj je v prvih dveh dvobojih izgubila le osem iger. Čehinja je med najboljšimi osmimi igralkami sveta tekmovala že lani, ko je z eno zmago in dvema porazoma končala svoj nastop v skupini.

V Singapurju blesti tudi Carolina Wozniacki, nekdanja prva igralka sveta, ki je trenutno na lestvici šesta. Danka je v prvih dveh krogih odčitala teniški lestvici Ukrajinki Jeleni Svitolini in Romunki Simoni Halep. Včeraj je bila prva igralka sveta nemočna, potem ko je proti razpoloženi Danki dobila le dve igri. Carolina Wozniacki je v prvih dveh dvobojih izgubila samo štiri igre.