Še neporažena ekipa ACH Volleyja po dveh zmagah v prvenstvu in dveh v pokalu Mevza drevi odpira tekmovalno fronto tudi na evropskem prizorišču. V ljubljanskem taboru po tihem upajo na ponovitev lanskega dosežka, ko so se uvrstili v skupinski del najmočnejšega odbojkarskega tekmovanja stare celine, a bodo morali za izpolnitev želje najprej premostiti prvo od dveh ovir in premagati prvaka BiH Mladost iz Brčkega.

Serijski slovenski prvaki so se na pot proti jugu odpravili s prepričljivo zmago proti Črnučam s 3:0. A uspeh je vsaj pri nekaterih igralcih oranžnih pustil grenak priokus. »To je bilo bolj mučenje žoge. Če bi Črnučani imeli več razpoloženih igralcev in ne le enega, bi nam lahko odvzeli kakšen niz,« je po mestnem dvoboju kritično razmišljal libero ACH Volleyja Jani Kovačič.

Bolj optimističen je bil po generalki njegov trener Zoran Kedačič, ki priznava, da ekipa trenutno ni najbolj sveža, pa tudi forma še ni na dovolj visoki ravni, da bi dovoljevala brezskrben vstop v tekmo. »Odigrati znamo tudi bolje, vendar se z zadnjo tekmo vseeno ne bi pretirano ukvarjal. Pomembno je, da smo jo uspešno pripeljali do konca. Zame štejejo le rezultati, a še zdaleč ne briljiramo,« pravi Zoran Kedačič, ki dodaja, da bodo morali njegovi igralci za zmago v Brčkem pokazati več kot doslej.

Četudi so gostitelji na papirju slabši nasprotnik, podcenjevanja po zatrjevanju Kedačiča ne bo, kar je podkrepil tudi z informacijo, da so priprave in analiziranje tekmeca začeli že minuli teden. »Čeprav je Brčko slabša ekipa, bomo morali to dokazati na igrišču. Zagotovo pa smo glede na pretekle dosežke in uspehe favoriti za zmago in od te vloge ne bežimo,« je sklenil 33-letnik.