Weinsteina je nadlegovanja obtožilo že vsaj deset žensk, obtožbe pa se še vrstijo. Med zadnjimi so o njegovem nadlegovanju spregovorile igralke Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow in Heather Graham ter britanski model Cara Delevingne. Vsa pričanja imajo veliko skupnega – povabilo na poslovni sestanek v hotelski sobi, kjer jih pričaka v kopalnem plašču ali gol, prosi za masažo, zahteva poljube, dotike ali pa opazovanje, kako se dotika sam.

Obtožbe posilstva je zanikal

Med obtožbami spolnega nadlegovanja so se znašle tudi tri obtožbe posilstva, ki jih je Weinstein v torek zanikal in trdil, da »so bili vsi našteti odnosi sporazumni«.

Dodal je še, da bo začel hoditi na svetovanje in da upa, da bo lahko dobil drugo priložnost. Isti dan ga je zapustila tudi žena Georgina Chapman. Mediji poročajo, da se bo na zdravljenje odpravil v posebno ustanovo v Evropi, česar njegovi predstavniki niso želeli komentirati.

Bafta suspendirala njegovo članstvo

Včeraj je v odgovoru na množico obtožb Britanska akademija in filmskih in televizijskih umetnosti Bafta suspendirala njegovo članstvo v organizaciji. Z dejanjem želijo poslati »jasno sporočilo, da tovrstno vedenje nima prostora v industriji«. Tudi iz Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti, ki podeljuje oskarje, so danes sporočili, da bodo čez vikend sklicali krizni sestanek za pogovor o prihodnosti Weinsteina v organizaciji.

Odkritja je včeraj obsodila tudi Hillary Clinton, ki je bila ena izmed rednih prejemnic donacij od Weinsteina – z zbiranjem denarja ji je pomagal med celotno kariero. Dejala je, da je presenečena, da ji je ob navedbah slabo in da bo ves denar, ki ga je od njega prejela, podarila v dobrodelne namene.