Velja za eno najboljših nogometašic na svetu, a tudi za eno najlepših športnic sploh. Alex Morgan, ameriška nogometna zvezdnica, ki redno pozira za posebno izdajo o kopalkah revije Sport Illustrated, svetovna in olimpijska nogometna prvakinja je pred tednom dni poskrbela za pijanski škandal v Disney Worldu v Orlandu na Floridi. S skupino prijateljev so osem ur popivali v barih sveta – v tematskem delu vsake izmed enajstih predstavljenih držav v parku so si namreč izbrali tipičen bar in preizkušali tipične alkoholne pijače tiste države. V resnici je to znana pivska igra, imenovana Pitje okoli sveta.

Kombinacija sakeja, ouza in piva

O pivskem izletu je nekaj ur pred incidentom objavila fotografijo na instagramu, češ da gre za letno srečanje. Toda očitno letos kombinacija japonskega sakeja, grškega ouza in nemškega piva ni najbolje vplivala na športnico, saj se je pred pubom v sekciji Velike Britanije zapletla v prepir z drugimi gosti. Kljub opozorilom se ni umirila, zato so jo varnostniki odstranili iz parka, pri čemer je, kot so zapisali v policijskem poročilu, »kričala in psovala ter opozarjala, da pozna pripadnike specialne enote mesta Orlanda«. Ob tem je bila tudi fizično agresivna.

Tako kot vsi športniki, ki so jih v javnosti ujeli alkoholizirane, se je tudi Alex Morgan dan kasneje javno opravičila v upanju, da se to nikoli več ne bo ponovilo. Nogometašica je sicer v Orlandu domača, saj igra za klub Orlando Pride ter seveda ameriško žensko nogometno reprezentanco, s katero je pretekli mesec v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo s 5:0 premagala Novo Zelandijo. Skupno je v 130 nastopih za reprezentanco dosegla 77 zadetkov. Kakšna zvezdnica je, pove tudi to, da se je skupaj z Lionelom Messijem pojavila na naslovnici igre FIFA 16.

Pisateljica mladinskih knjig

Njeno pijančevanje v Disney Worldu je malce nerodno predvsem zaradi tega, ker je nogometašica tudi avtorica serije mladinskih knjig, v katerih se osredotoča na dekleta, ki jim želi biti navdih. Knjige so bile na lestvicah najbolj branih ameriških knjig za osnovnošolce, po njih pa so posneli tudi nadaljevanko, ki so jo predvajali na Amazone Prime. Njen twitter sledi 2,8 milijona ljudi in res jo imajo številna dekleta za vzornico. Poleg tega je ena od najglasnejših zagovornic enakega plačila ne glede na spol, še posebno se zavzema za enako plačilo športnic in športnikov. »Svet ne ceni športnic. Če bi jih bolj začela ceniti Fifa, bi drugim dali zgled,« je v začetku leta dejala za Guardian, ko se je kot posojena igralka preselila v francoski Lyon.

Tega bi bil gotovo vesel njen soprog, saj Morganova velja za najbolje plačano ameriško nogometašico in zasluži približno trikrat več kot on, tudi nogometaš. Poročena je namreč z ameriškim nogometašem mehiškega rodu Servandom Carrascom in imajo ju za nogometni superpar. Spoznala sta se na Berkeleyju, kjer sta oba igrala v univerzitetnih nogometnih moštvih. Kljub – predvsem njeni – uspešni karieri, zaradi česar sta večino let živela v različnih mestih, je njuna ljubezen zdržala vse treninge in turnirje, saj sta se po sedmih letih zveze poročila na silvestrovo leta 2014. Verjetno ni treba poudariti, da je bila poroka zbor najboljših ameriških nogometašic in končno sta zaživela v istem mestu, v Orlandu, v katerem igra tudi Carrascos. Močno je povezana tudi z njegovo veliko mehiško družino. Od tod tudi njen zaščitni znak – rožnat trak za lase, ki je celo tako znan, da ima svoj twitter račun. Začela ga je nositi leta 2006, ko je njena prihodnja tašča zbolela za rakom dojk v podporo njenemu boju z boleznijo.

Alex Morgan je bila torej do zdaj popolna športna vzornica. V njenem klubu alkoholiziranega izpada v Disney Worldu ne komentirajo in za zdaj ne napovedujejo nobenih sankcij. Prav tako pogodb niso prekinili njeni sponzorji.