Z drugo zmago v karieri je Max Verstappen dokazal, da zna voziti še kako dobro, ko mu dirkalnik dobro služi. Na stezi je vzel mero Lewisu Hamiltonu in prepričljivo zmagal, čeprav celoten konec tedna ni bil najbolj zdrav. Medtem ko so se srebrni mučili od starta do cilja, so do drugega mesta pripeljali vsaj Hamiltona, smola pa se je rdečih držala tako rekoč ves konec tedna.

Max Verstappen si je z zmago privozil najboljše možno darilo za dvajseti rojstni dan. »Prvič sem imel res lepo priložnost, da v enakovrednem boju premagam tekmece. Dirkalnik je bil fantastičen, vse je delovalo kot namazano. Paziti sem moral le na koncentracijo, da ne bi naredil kakšne napake. Proti koncu dirke se je malce poznala utrujenost. Ta steza je pač zelo zahtevna, a veselje je zdaj toliko večje.« Nizozemec je od starta dalje tesno sledil Hamiltonu, ki je imel kar nekaj težav. Najprej s prepočasnim polnjenjem baterije in nato s pnevmatikami, ki so ponovno postale rakava rana letošnjega dirkalnika. »Vedel sem, da se Maxu po startu nisem mogel prav veliko oddaljiti. Lahko bi se mu bolj krčevito upiral, a sem moral misliti tudi na boj za naslov prvaka. Nisem želel izgubiti točk, pa tudi jasno je bilo, da bo šel prej ali slej mimo. Zato preveliko tveganje ni bila rešitev. V nadaljevanju pa so se pojavile težave s pnevmatikami. To moramo rešiti pred nadaljevanjem sezone. Malce sem povečal prednost pred Vettlom, a to je bil bolj splet okoliščin kot naša dejanska hitrost,« je povedal Lewis Hamilton.

Niki Lauda in Toto Wolff, dva vodilna človeka Mercedesa, nista bila zadovoljna. Kako bi tudi bila, saj je Wolff realno ocenil, da so bili tretja moč na stezi, realno pa bi Hamilton lahko zasedel največ peto mesto, če ne bi imeli tekmeci toliko smole. »Ne moremo biti zadovoljni. Ne vemo, kaj vse je šlo narobe, tega je bilo enostavno preveč na eni dirki. Da, dobili smo nekaj točk, a te niso realne,« je bil realen Toto Wolff.

Tretjega mesta se je veselil Daniel Ricciardo, ki pa je povedal, da je velik del možnosti za drugo mesto zapravil že na startu: »Bilo je precej dolgočasno vse do zadnjih krogov, ko me je ulovil Vettel. Moral sem pošteno pritisniti na plin, da sem ga zadržal za seboj.« S tem dvobojem pa je Avstralec še najbolj pomagal Lewisu Hamiltonu, ki ima zdaj 34 točk prednosti pred Vettlom. Ferrarija pa se smola očitno drži na celi fronti. Najprej okvara pri Vettlu med kvalifikacijami, nato okvara turbopolnilnika pri Raikkonenu tik pred startom, zaradi česar Finec sploh ni mogel nastopiti na dirki, piko na i pa je Vettel postavil takoj po prihodu v cilj, ko je trčil z Lanceom Strollom. »Ne vem, kaj je Lance delal, očitno ni niti gledal, kaj se dogaja okoli njega. Neumno je to, da je zdaj lahko dirkalnik poškodovan bolj, kot bi si želeli za naslednjo dirko,« je dodal Sebastian Vettel. Odgovorni pa za trčenje niso podelili nobenih kazni, saj so ocenili, da sta oba dirkač sokriva za omenjeni incident. Naslednja dirka bo že prihodnji konec tedna v Suzuki na Japonskem.