Digitalizacija z vidika kadrovske funkcije je naslov HR-foruma IEDC-Poslovne Šole Bled, ki ga pripravljajo 12. in 13. oktobra. Med uvodničarji bo prof. Heindrik Sebastiaan (Drikus) Kriek, ki je od lani del profesorske ekipe na IEDC. Oktobra je namreč postal prodekan za pedagogiko in direktor doktorskega študija menedžmenta na IEDC, na forumu pa bo govoril o razvoju novodobnih vodij.

Kriek, po izobrazbi klinični psiholog, se pri svojem delu osredotoča na timbilding, vodenje in upravljanje sprememb. Kriek jasno poudarja, da vodenje ne more biti ločeno od posameznika. Na posameznika vpliva in ga oblikuje zgodovinski, kulturni in družbenoekonomski kontekst, vodja pa mora biti sposoben tudi odzivanja na globalne trende in trenutne potrebe organizacije in vseh njenih deležnikov.

Melanie Seier Larsen iz Boston Consulting Group bo predstavila ključne dejavnike, ki vplivajo na spremenjen način delovanja v podjetjih, in opozorila na to, kako se mora kadrovska stroka prilagoditi, da bo sposobna privlačiti, zadržati in izobraževati zaposlene v prihodnosti. Med govorci HR-foruma je tudi Reza Moussavian iz Deutche Telekom, ki je predavanje naslovil Jej, digitaliziraj, ljubi. »Umakniti se je treba od ustaljenih receptov in zbrati pogum za nove sestavine. Objeti moramo tehnološke spremembe in se posloviti od ostalin preteklosti. S strastjo moramo podpreti digitalno preobrazbo kadrovske stroke in posla,« pojasnjuje Moussavian. slo