Na deseti dirki sezone je Žagar pometel s tekmeci in zmagal drugič zapored, potem ko je pred dvema tednoma slavil na VN Nemčije v Teterowu. Slovenec je sobotno dirko v dvorani Friends Arena začel s tretjim, drugim in spet tretjim mestom, dve vožnji pred koncem rednega dela pa je imel le štiri točke. V 15. vožnji je prvič zmagal in s sedmimi točkami bi moral v zadnji osvojiti vsaj drugo mesto, če bi želel razmišljati o polfinalu. Toda motor ga je tokrat pustil na cedilu in Žagar je bil zadnji brez točke. A sledilo je veliko presenečenje: s samo sedmimi točkami, kar je v seriji SGP velika redkost, je bil po rednem delu osmi (z enakim izkupičkom kot Poljak Maciej Janowski, ki je bil na koncu deveti) in se uvrstil med elitno osmerico.

V drugem polfinalu je imel veliko sreče, saj sta bila ponovljena kar dva starta. Prvi start je bil prekinjen zaradi dotika med Žagarjem in Rusom Emilom Sajfutdinovim, ki je padel in bil diskvalificiran. Po drugem startu je bil tretji, a sta se zapletla Danec Peter Kildemand in Avstralec Chris Holder, slednji pa je bil diskvalificiran. To je pomenilo, da sta bila Žagar in Kildemand že pred tretjim startom uvrščena v finale, medsebojni polfinalni dvoboj pa je dobil 34-letni slovenski šampion iz Črne vasi.

V finalu so bili njegovi tekmeci Avstralec Jason Doyle, Poljak Bartosz Zmarzlik in Kildemand. A 16-kratni prvak Slovenije (neprekinjeno od 2002) in dvakratni prvak Evrope (2004, 2008) je po vrhunskem startu zlahka zmagal in se veselil druge zaporedne ter skupno pete zmage za SP po Tampereju 2014, Varšavi in Gorzowu 2015 ter Teterowu 2017. Poleg tega se je s točko prednosti pred Slovakom Martinom Vaculikom z devetega prebil na osmo mesto, ki po koncu sezone še kot zadnje zagotavlja stalno (neposredno) mesto v seriji SGP tudi v naslednji tekmovalni sezoni.

Po zmagi je Žagar, član švedskega kluba Smederna iz Eskilstune, žarel od zadovoljstva. »Super, bilo je izjemno. Še nikoli nisem dobil dveh dirk zapored za SP. Poleg rezultata sem zadovoljen še s tem, da je tudi mene enkrat spremljala sreča. Tokrat tudi ni bilo glavobola kot pred dirko v Nemčiji, sem pa imel malce slabši spanec, saj je v moji sobi prespal tudi prijatelj in sponzor iz Anglije. Ta je kar pošteno vlekel dreto, kar ni recept za moje najboljše počutje naslednji dan,« je dejal Matej Žagar in dodal: »V zadnjem nastopu v rednem delu smo zgrešili nastavitve motorja, potem pa smo za polfinale in finale imeli vse pod nadzorom. Sezona se s pravo formo in hitrimi motorji končno vrti v pravo smer. Lahko sem dober tudi na zadnjih dveh dirkah in se uvrstim med osem najboljših, kar si očitno zaslužim.« Naslednja dirka bo 7. oktobra v Torunu na Poljskem.