Naslednika podjetja RLS merilna tehnika, ki je bilo zadnji dve leti zapored izbrano za gazelo osrednje Slovenije, bodo v četrtek izbrali med tremi zelo različnimi gazelami. Nominirana podjetja so ljubljansko IT-podjetje Agitavit Solutions, s področja pekarstva prihaja Don don s sedežem v Grosupljem, Mengeš pa daje tretjo gazelo, in sicer Elektrino, visokotehnološko podjetje, ki se ukvarja z razvojem elektronike in programske opreme.

Agitavit Solutions je podjetje za razvoj programskih rešitev za avtomatizacijo procesov, ki tri četrtine prihodkov ustvari v tujini. Lani so ustvarili dobre štiri milijone evrov prihodkov od prodaje. Podjetje, ki naj bi imelo konec letošnjega leta že 90 sodelavcev in v skrbi za zaposlene vsako leto v Zlati niti izmeri kakovost odnosa med zaposlenim in organizacijo, vodi Anka Brus.

Don don je gazela, ki je bila že v letu 2004 prepoznana za gorenjsko in bronasto gazelo. Njihovo dinamično rast je leta 2015 še dodatno spodbudila pripojitev Pekarne Grosuplje. Podjetje, ki ga vodi Alenka Mozetič Zavrl, zaposluje več kot 280 ljudi in je lani ustvarilo 34,5 milijona evrov prihodkov od prodaje.

Elektrina je podjetje s 23 zaposlenimi, ki ga vodi Urban Bergant in je lani ustvarilo 9,4 milijona evrov prihodkov. Dve tretjini jih ustvarijo v sodelovanju z Interblockom. Skupaj s programsko opremo razvijajo tudi strojno opremo, poleg igralništva delujejo še na področju energetike, pametnih zgradb in rešitev za upravljanje toplotnih črpalk.