Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je po uvrstitvi med najboljšo četverico evropskega prvenstva v Luksemburgu in osvojitvi prve kolajne na velikih prvenstvih v polfinalu drago prodala svojo kožo. Evropsko sanjsko moštvo je Slovenijo premagalo z najtesnejšim rezultatom, potem ko sta po en posamični dvoboj dobila Bojan Tokić in Darko Jorgić. Odmevna je bila predvsem zmaga Jorgića, ki je v prvem dvoboju polfinala premagal Dimitrija Ovčarova, prvega igralca z evropske in četrtega s svetovne lestvice. V nadaljevanju je svoje mojstrstvo pokazal drugi igralec z evropske lestvice in šesti s svetovne Timo Bol, ki je prepričljivo ugnal najboljša slovenska igralca, Jan Žibrat pa je moral po pričakovanju priznati premoč Patricku Franziski. Odlično pripravljenost je potrdil Bojan Tokić, ki je ugnal odličnega obrambnega igralca Ruwena Filusa, sedmega igralca na evropski lestvici.

»Slovenska reprezentanca je v Luksemburgu dokazala, da se lahko meri z vsemi najboljšimi. Skozi turnir smo rasli ter izkoristili priložnosti. Imeli smo tudi nekaj športne sreče, ki smo si jo zaslužili in smo jo izkoristili. Če bomo želeli napredovati, bo treba v mlade igralce veliko vlagati, kar je naloga Namiznoteniške zveze Slovenije. Dokazali smo, da imamo dovolj znanja za vzgojo igralcev, a potrebujemo sredstva. Vzgojili smo igralce, s katerimi se je lahko Bojan Tokić končno boril za kolajne,« pravi moški selektor Jože Urh.

Nemški selektor Jörg Rosskopf je po zmagi o Sloveniji govoril z izbranimi besedami: »Zavedali smo se, da Slovenija na tem prvenstvu kar leti ter da nas čaka težka preizkušnja. To se je tudi izkazalo in zelo veseli smo napredovanja. Odločil je Timo Boll, ki igra zelo dobro. Po zaostanku se je znašel pod velikim pritiskom, saj je zadnji dvoboj v nemški ligi z Bojanom Tokićem izgubil.« Nemci so v finalu s 3:0 premagali Portugalce, jim vzeli evropsko ekipno krono. Na zmagoviti poti so izgubili le dva posamična dvoboja, oba proti Sloveniji.

Še nekaj statistike. Slovenska moška reprezentanca je na poti do največjega uspeha doslej v Luksemburgu trikrat zmagala, vselej s 3:2 (Slovaška, Avstrija, Švedska), ter dvakrat izgubila (z 0:3 proti Portugalski in 2:3 z Nemci). Dobila je enajst posamičnih dvobojev in dvanajst izgubila. Najboljši posameznik je bil Bojan Tokić s šestimi zmagami in tremi porazi, Darko Jorgić je dobil štiri dvoboje ter jih pet izgubil, Jan Žibrat je po enega dobil in izgubil, Deni Kožul pa je izgubil vse tri dvoboje.

Ženska reprezentanca je dobila vseh šest dvobojev ter prvenstvo končala na 17. mestu, najvišjem možnem v drugi skupini evropskega namiznega tenisa. Slovenija, ki jo vodi Vesna Ojsteršek, je po trikrat zmagala s po 3:2 (Italija, Anglija, Grčija) in 3:1 (Švica, Turčija, Izrael). Dobila je 18 posamičnih dvobojev in jih devet izgubila. Najboljša posameznica v ženski reprezentanci je bila Alex Galić z devetimi zmagami in tremi porazi, Manca Fajmut je dobila šest tekem in tri izgubila. Posebej se je izkazala debitantka na velikih članskih tekmovanjih Katarina Stražar, ki je dobila vse tri dvoboje, medtem ko je Ana Tofant vse tri izgubila.