Če potrebujete brco v zadnjico, da si končno omislite domači varnostni sistem, ali pa zgolj malce smeha – preverite naslednje primere bizarnih vlomov, ko so vlomilce vodili nekoliko drugačni impulzi kot zgolj kraja.

Bi kdo pico?

Zamislite si, da pridete domov in se v pečici peče pica. Se vam vzbudi tek? No, ne, če je picopek vsiljivec, ki nosi vaše copate in pripravlja večerjo za svoja dva otroka (tudi navzoča v vašem domu). Julija 2013 je moški po imenu Montego Logan vdrl v zasebno hišo v Oklahoma Cityju in pričakal lastnika, ki se je, kot je seveda pričakovati, prestrašil in poklical policijo. Ko so vlomilca začeli zasliševati o njegovi navzočnosti v tuji hiši, je postal nasilen in so ga aretirali. Na žalost lastnik hiše na pico najbrž nikoli več ne bo gledal enako kot prej.

Ko si novi lastnik premisli

Leta 2014 so bili lastniki v Allentownu v Pensilvaniji zadovoljni, ker so za nekaj več kot 400.000 dolarjev prodali hišo Johnu Pfeifferju mlajšemu. Toda ko so prodajalci zadnjo noč pred predajo spali v hiši, so ujeli Pfeifferja med vlomom vanjo, le nekaj ur pred tem, ko bi postal njen novi lastnik. Hmm, le zakaj? Ko je policija v njegovem avtu, parkiranem v bližini, našla dve pločevinki z vžigalno tekočino in rokavice iz lateksa, je postalo jasno, da je hotel hišo zažgati. In to zato, ker ni imel dovolj denarja, da bi nakup speljal do konca. Ali ne bi bilo bolje, da bi to jasno povedal? Tako pa je bil obtožen vloma in nečednih kriminalnih namenov.

Božje delo?

Ko nekoga poznate že deset let, si zagotovo ne mislite, da vas bo oropal. Še posebno ne na božični večer. Še posebno ne vaš pastor. Leta 2010 so v Dallasu v Teksasu sosedje poklicali policijo, ko so opazili, da je ženska vdrla v sosednjo hišo. Aretirali so jo, ko je v svojega jaguarja nosila krznene plašče. Tatica je policistom povedala, da zgolj varuje dragocenosti in jih seli na varnejše mesto. Toda ko je domov prispela lastnica hiše Serita Agnew in slišala, kaj se je zgodilo, zgodbi ni verjela. Vsiljivko je identificirala kot Sandy McGriff, 52-letno pastorko bližnje cerkve, katere članica je bila nekoč. Kot se je izkazalo, je imela božja ženska kriminalno zgodovino, ki je segala v njena mlada leta. Močno dvomimo, da bi bog opravičil njena nečedna dejanja.

Usodna obsedenost s facebookom

Videti je, da grožnja z zaporom za nekatere ni dovolj, da bi jih odvrnila od preverjanja svojih računov na facebooku. Tukaj je dokaz. Leta 2014 je Nick Wig vlomil v hišo v Minneapolisu in ukradel nekaj gotovine, kreditne kartice in ročno uro. Lahko bi brez težav odšel, ne da bi ga kdo opazil, a se tako kot morjeplovci ni mogel upreti klicu sirene – le da je šlo za prenosni računalnik v bližini, na katerem se je nespretni vlomilec prijavil v svoj račun na facebooku. In ga pustil odprtega, tako da je lastnik James Wood, ko je prišel domov, videl, kdo je bil nepovabljeni obiskovalec. Poklical je policijo, nato pa se je šel še sam detektiva in je Wigga še isti dan opazil na cesti, ko je nosil njegovo ukradeno uro. Obtožen je bil vloma, ni pa znano, ali so ga posledice ozdravile obsedenosti s facebookom.

Namestil se je udobno kot doma

Ste se že kdaj peljali mimo čudovite hiše in pomislili, kako lepo bi bilo, če bi v njej živeli vi? Septembra 2015 je natanko to mislil Christopher Hiscock, ko se je vozil mimo ranča v Kamloopsu v Britanski Kolumbiji. Zapeljal je na dovoz, skozi odklenjena vrata odkorakal naravnost v hišo in se udobno namestil. Nato je opral perilo, nahranil lastnikove mačke in konje, se oprhal in obril. V dnevnik lastnikov je celo napisal: »Prvi dan. Danes sem bil cel dan na ranču … Tukaj je toliko dela, da se moram prav opomniti, da se sprostim in uživam.« Ko so lastniki vendarle prispeli domov, so Hiscocka našli med gledanjem televizije in srkanjem kave, medtem ko se je na kuhinjskem pultu tajal zrezek iz zamrzovalnika. »Nadomestnega lastnika« je policija aretirala in ga kasneje pogojno izpustila. Povedal je, da nima doma in bo morda šel živet kar v gozd.

Vir: www.realtor.com