»Čas prehitro teče, tempo je preveč intenziven, da bi bili šibki na katerem koli področju. Napredovali bodo samo tisti, ki bodo močni in pripravljeni na spremembe. Telesno in duševno. Tisti, ki bodo imeli v naši informacijski dobi prave informacije,« je prepričana diplomirana športna pedagoginja s štirinajstletnimi izkušnjami v poučevanju odraslih na področju zdravega življenja Polona Schmitzberger.

Informacije, kako doseči vrhunsko zdravje, biti mentalno močan in duševno stabilen, so zagotovo tisto področje, v katero se v prihodnosti najbolj splača investirati, meni strokovnjakinja za zdrav življenjski slog.

Ne le lepa embalaža

Z edinstveno kombinacijo moderne kineziologije in starodavnega medicinskega znanja, ki ga združuje s psihologijo in coachingom, že leta skrbi za dolgoročno preobrazbo na področjih telesa, uma in duha svojih varovancev, saj zna prodreti do vzroka za nastala neravnovesja. Tako bo tudi v teh dneh, ko se bo začel njen štirimesečni mentorski program za celostno transformacijo – Polonina gibalno-mentalna preobrazba.

»Ženske ne potrebujemo le čvrstih mišic in strogih diet. Precej pomembnejša je poglobljena obravnava našega telesa. Prav zato se vselej trudim, da kot mentorica slišim in razumem želje ter imam vpogled v notranji svet vadečih. Šele tako lahko skupaj odkrijemo vzroke za njihovo slabše počutje ali bolezenske simptome,« pravi sogovornica.

Njen sistematični program, ki bo potekal vse do decembra, obsega edinstveno kombinacijo sproščanja in odklapljanja od zunanjega sveta, vadbo za trening vsega telesa, ki upošteva telesne cikle in naravne bioritme (kombinacija pilatesa, joge, funkcionalnega treninga, zdrave hrbtenice) in se v veliki meri izvaja v naravi, ter vodene vizualizacije za odpravo podzavestnih vzorcev delovanja, ki nas vlečejo v prenajedanje in neaktivnost.

Priprava na vsakdanje izzive

»Danes najbolj potrebujemo zdravo telo in funkcionalen um, da lahko delujemo na tako visokih obratih, kot jih želi družba oziroma jih zahtevamo sami od sebe. Ob tem pa imamo tako malo prostega časa, da moramo resno razmisliti, katera dejavnost nam bo prinesla največ koristi, bo protiutež službi ali podpora v osebnem razvoju,« meni Schmitzbergerjeva.

Tudi sama je v podobni zgodbi, pravi, zato svoje znanje ves čas združuje v kombinacije, ki ji v krajšem času prinesejo več napredka – pri telesnem zdravju, mentalni moči in osebnostni rasti. »Pri teh letih to potrebujem in ne pristajam na manj, ker vem, da kompromisi glede mojih osnovnih potreb dolgoročno vedno delujejo v mojo škodo.«

Udeleženke Polonine preobrazbe bodo v štirih mesecih usvojile njeno teoretično in praktično znanje. Cilj programa je priprava udeleženk na samostojno delo, da bodo kos stresu in izzivom v vsakdanjem življenju, ob tem pa vrhunskega zdravja. Prijavite se lahko na telefonski številki 040 170 563 ali prek spletnega naslova vizijazdravja@gmail.com.

Še nekaj je, zagotavlja Polona Schmitzberger: »Odločitev, da poskrbimo zase in za svoje zdravje, ni najlažja, je pa zagotovo prava. Zdravje nas ne bo čakalo, dobro počutje in zadovoljstvo z življenjem še manj. Za to moramo poskrbeti sami. Čim prej. Vedite, da se naložba vase, v svoje zdravje, znanje in osebni razvoj, vedno bogato obrestuje.«