Prvi regijski izbor bo letos na Gorenjskem, od koder je tudi aktualna zlata gazela. Šenčurski Euro Plus, krovno podjetje skupine NiceLabel, je ob priznanju srebrna gazela leta 2015 lani prejel še zlato in si tako predvsem v slovenskem okolju okrepil prepoznavnost. V mednarodnem poslovnem svetu je namreč to globalno podjetje, ki je eno vodilnih na svetu na področju programske opreme za tiskanje etiket s črtno kodo in označevanje, zelo dobro znano.

Dinamično zaposlovanje

Poleg Slovenije ima svoje podružnice v Nemčiji, v ZDA in na Japonskem, skupaj pa zaposluje 118 ljudi. »Do konca leta bomo zaposlili še 15 sodelavcev, predvsem v prodaji in na področju tehničnih storitev, tako v podružnicah kot v Sloveniji. V zadnjih dveh letih smo postali bolj prepoznavni v slovenski poslovni skupnosti in tudi v lokalnem okolju. Prej za nas večinoma še niso slišali. Prejemamo predvsem več ponudb za zaposlitev oziroma ponudb za različne oblike sodelovanja. Veseli smo, če se nam oglasijo vrhunski in drugi kakovostni kadri,« poudarja Matej Košmrlj.

Skupaj z drugimi nagradami in priznanji, kot sta evropska poslovna nagrada in certifikat AAA, predvsem pa s kakovostnimi programskimi rešitvami in čedalje večjim številom referenc med podjetji s seznama Fortune1000 jim gazele po Košmrljevem mnenju povečujejo kredibilnost na mednarodnih trgih.

Večja kredibilnost

»Negativnih vplivov nagrad gazela ne opažamo. Gazela predvsem olajša dostop do kakovostnih kadrov in poveča kredibilnost, ki je pomembna zlasti pri sklepanju poslov z novimi poslovnimi partnerji. Ne bi pa si bilo realno obetati povečanja obsega poslovanja izključno na račun priznanj,« poudarja Košmrlj. Euro Plus zaposluje 72 delavcev, letošnje leto pa naj bi končal s približno 10 milijoni evrov prihodkov, kar je petino več kot lansko leto, prihodki globalne skupine NiceLabel pa bodo znatno višji. Rast prihodkov načrtujejo tudi v prihodnje. Potem ko so jih med letoma 2012 in 2016 podvojili, podoben trend rasti pričakujejo tudi v prihodnjih petih letih.

Po izdaji revolucionarne programske platforme NiceLabel 2017 so letos precej energije namenili posodobitvi internih procesov, uvedbi novih tehnoloških platform in digitalizaciji poslovanja. Sodelovati so začeli z več novimi partnerskimi podjetji v Evropi, ZDA in Aziji ter pridobili nove naročnike v segmentu prilagojenih rešitev za velika podjetja, kot so Ardo, Havi, HK Scan, John Lewis, neuhauser, Siemens, TJX. Od ponudnika programov za oblikovanje in tiskanje etiket se Euro Plus pospešeno usmerja v razvoj celovitih sistemov za označevanje v specifičnih industrijskih panogah. »Gazela je kakovosten raziskovalni projekt, ki sodelujočim podjetjem omogoča mreženje z drugimi hitro rastočimi podjetji, vključevanje v različne razvojne pobude na državni ravni, boljši dostop do kakovostnih kadrov, obenem pa je tudi družbeno koristen, saj s širjenjem uspešnih zgodb daje vzpodbudo za sledenje dobrim poslovnim praksam, medsebojno učenje ter vključevanje mladih v podjetništvo, ki je gonilo slovenskega gospodarskega razvoja. Vsem, ki prejmejo povabilo k sodelovanju, bi svetoval, naj ga sprejmejo, saj lahko le pridobijo, nimajo pa nič izgubiti,« je prepričan Košmrlj.