Nekdanja dvakratna zmagovalka Wimbledona Kvitova, ki se je junija, pol leta po napadu nanjo z nožem, vrnila v teniško karavano, bo zaigrala v četrtfinalu OP ZDA. S 7:6 (3) in 6:3 je izločila eno od favoritinj za končno zmago Španko Muguruzo. Trinajsta nosilka, levičarka, igra na svojem komaj osmem turnirju letos, odkar je okrevala po operaciji leve dlani zaradi napada.

Za vstop v polfinale se bo pomerila z Američanko Venus Williams, sedemkratno zmagovalko grand slamov. Deveta nosilka, dvakratna zmagovalka OP ZDA in letos finalistka OP Avstralije in Wimbledona, je v osmini finala premagala Španko Carlo Suarez Navarro s 6:3, 3:6, 6:1 in bo še 39. v karieri zaigrala v četrtfinalu turnirjev velike četverice.

Se pa v osmini finala poslavlja Marija Šarapova, potem ko jo je pod streho stadiona Arthur Ashe izločila 16. nosilka Latvijka Anastasija Sevastova, ki je zmagala s 5:7, 6:4, 6:2. Ruska zvezdnica je igrala na svojem prvem grand slamu po vrnitvi na igrišča po prestani dopinški kazni.

Carreno Busta ustavil mladega Šapovalova

V moškem delu je Španec Pablo Carreno Busta zaustavil kanadskega najstnika Denisa Šapovalova in zmagal s 7:6 (2), 7:6 (4), 7:6 (3). Dvanajsti nosilec je dobil vse tri podaljšane igre proti 18-letniku, ki je bil najmlajši igralec v četrtem krogu US Opna po 17-letnem Michaelu Changu leta 1989.

Napredoval je tudi domačin Sam Querrey, 21. igralec sveta, ki je po gladki zmagi nad Nemcem Alexandrom Zverevom (6:2, 6:2, 6:1) postal prvi Američan po Andyju Roddicku leta 2011, ki bo v Flushing Meadowsu zaigral v četrtfinalu.

Danes se bodo za četrtfinalno vstopnico pomerili še David Goffin in Andrey Rublev, Juan Martin del Potro in Dominic Thiem ter Rafael Nadal in Aleksandr Dolgopolov. Jutri v zgodnjih urah po srednjeevropskem času pa bosta na igrišče stopila Roger Federer in Philipp Kohlschreiber.