Odločilna tehnika za ipon je Gruzijcu, ki je bil boljši tekmec, uspela šele po 17 sekundah dodatnega dela, pred tem pa je varovanec Mitje Železnikarja v dokaj statični borbi uspešno odgovarjal na vse napade Gruzijca, ki je prav tako prežal na napako Hojaka.

Ob uvodnih zmagah je slovenski prvak ob debiju na tovrstnem tekmovanju pokazal drugačen judo, kjer je predvsem s hitrostjo obvladoval prvaka Nemčije in Francije. Hojak, ki je bil v prvem krogu prost, je nato ugnal Nemca Igorja Wandtkeja, od katerega je bil boljši že v četrtfinalu lanskega evropskega prvenstva. Ljubljančan je sicer imel vseskozi pobudo, odločitev pa je padla šele po dobri minuti podaljška, ko je Nemec dobil še drugo kazen.

Še lepši je bil drugi dvoboj s francoskim prvakom Benjaminom Axusom. Francoz je sicer sprva prejel opomin, nato pa za uspešno izvedeno tehniko prejel vazari, ki so jo sodniki kasneje izbrisali. Vazari si je dobro minuto in pol pred koncem nato priboril Hojak, ki je aktivno branil prednost, kljub temu pa je Francoz pol minute pred iztekom časa pripravil končni prijem, iz katerega se je tekmovalec Bežigrada spretno izvil. Po borbi v parterju pa je slovenski reprezentant tekmo štiri sekunde pred koncem dobil z davljenjem.