Slovenski ljubitelji motokrosa so imeli danes znova razlog za dobro voljo in odpiranje penine. Tim Gajser je namreč v elitnem razredu MXGP znova zmagal, potem ko je bil v Uddevalli na Švedskem v prvi vožnji prvi, v drugi pa drugi (kvalifikacije je sicer končal na tretjem mestu). Tako je zbral 47 točk, kar je bilo sedem več tako od Francoza Romaina Febvra kot njegovega rojaka Gautierja Paulina. »Ta zmaga je nekaj posebnega. Po poškodbi in posledično odpeljanih nekaj slabih dirkah sem znova na vrhu. Ves čas smo garali in to se nam zdaj obrestuje. Zahvaljujem se vsem, ki so mi pomagali,« so bile prve besede Tima Gajserja, ki se mu je s srca odvalil velik kamen. Zmagovalna suša je bila namreč dolga kar štiri mesece in pol, saj je bil nazadnje najboljši v začetku aprila v Mehiki, pred tem pa je zmago slavil še v Argentini.

Kako zelo vesel je Tim, je pokazala tudi slavnostna razglasitev, ko je med poslušanjem Zdravljice prešerno nasmejan tudi pel, po klasičnem škropenju s penino med najboljšimi pa je še povedal: »Res sem srečen. Dirki sta bili zanimivi, v drugi vožnji sva se s Febvrejem ves čas borila za zmago, sem pa zadnjih nekaj krogov odpeljal, ne da bi pretiraval. Rad bi se zahvalil očetu, družini in ekipi, pozdravljam tudi vse navijače v domovini, ki mi stojijo ob strani v dobrem in slabem.«

Med elito sta se merila še dva Slovenca, in sicer brata Jernej in Peter Irt. V prvi vožnji sta ostala brez točk, v drugi pa je Peter sedem krogov pred koncem odstopil (med izidi ga beležijo na 29. mestu), Jernej pa z 19. mestom (skupno je bil 24.) prišel do dveh novih točk. V skupnem seštevku na vrhu ni sprememb, še vedno prepričljivo vodi Italijan Antonio Cairoli (tokrat le sedmi, a ima 631 točk), Gajser je s 453 točkami na petem mestu. Jernej Irt je zbral pet, Peter Irt pa štiri točke. Naslednja dirka bo 3. septembra v Jacksonvillu onkraj luže, prihodnji konec tedna pa bodo motokrosisti tekmovali na dirki državnega prvenstva v Radizelu, kjer bo nastopil tudi Gajser.

Izidi, 1. vožnja: 1. Gajser (Slo), 2. Herlings (Niz), 3. Paulin (Fra), 21. J. Irt, 24. P. Irt (oba Slo), 2. vožnja: 1. Febvre (Fra), 2. Gajser, 3. Paulin, 19. J. Irt, 29. P. Irt, skupno na dirki: 1. Gajser 47, 2. Febvre 40, 3. Paulin 40, 24. J. Irt 2, 31. P. Irt (oba Slo), skupno v SP (po 16. dirki izmed 19): 1. Cairoli (Ita) 631 točk, 2. Herlings 530, 3. Paulin 526, 5. Gajser 453, 37. J. Irt (Slo) 5, 43. P. Irt 4.