A je Erjavec kriv, da trosi takšne banalne otroške bahaške pravljice? Ne, nič ni kriv. On je pač takšen. Razvajen otrok, ki mora vedno dobiti najlepšo igračo. Beri: ministrstvo, ki mu najbolj paše. Če ga ne dobi, zagrozi s svojimi upokojenci. Skratka, kriv je tisti, ki ga je postavil za šefa stranke, in kriv je tisti, ki ga je vzel v vlado. Kriv je tisti, ki ga je postavil na vrh slovenske diplomacije in ga nikoli ne udari po prstih. Ali pa mu vsaj prepove odpirati usta. Torej smo krivi najprej volilci in potem šef vlade.

Kot smo krivi vsi, ki že vse življenje prenašamo te neznosne levičarje. Nekateri celo simpatiziramo z njimi in nekateri si celo upajo nositi rdečo zvezdo. To nam dopoveduje drugi poletni pavliha Branko Grims. Saj veste, to je tisti model, ki se nikoli ne zasmeji in vedno, ko stopi pred kamere, pričakujte, da vam bo odkril vesoljsko nečednost ali zaroto. Magister Branko ve, da je kompletna povojna zgodovina en navaden komplot. Komplot komunajzerjev. Nazadnje nam je odkril, da so slovenski skrajni levičarji v dveh kombijih odpotovali v Hamburg in tam uničevali stebre evropskega sistema in demokracije. Potem nam razkrije, da so ti skrajneži povezani tudi z islamističnimi teroristi. Kar ga jasno pripelje do zmagoslavnega sklepa, da so radikalni, skrajni in nasploh nemogoči levičarji navadni teroristi.

In to je zgodba, ki bo kmalu v vseh učbenikih. Gremo po vrsti: prvi teroristi pri nas so bili partizani. Zato so vsi domoljubi s stisnjenimi zobmi stopili ob bok okupatorju. Domobranci so velike žrtve. Bili so tako rekoč prisiljeni dati zaobljubo napadalcem, da so se lahko uprli partizanskim bandam in teroristom. In kako se braniš pred njimi? Logično, z žico. Zato je tudi žica okoli Ljubljane obrambna taktika, da partizanski teroristi ne vdrejo v glavno mesto. Saj ima tudi najnovejša žica na meji podoben simbolen pomen. Da slučajno kakšen terorist ne pride k nam.

Potem so se po vojni komunisti spečali z vsemi mafijskimi združbami in nas terorizirali. Ko to še ni bilo dovolj, so pomagali tujim teroristom. Zgodba, ki nam jo je razkril tudi Branko Grims, sliši na ime pranje denarja. Tista milijarda iranskega denarja, ki je bila oprana skozi našo največjo banko, ima dva teroristična nastavka: ker gre za iranski denar, smo neposredno pomagali pri financiranju teroristov, tisto, kar naj bi, poudarjam, naj bi, ostalo v obliki provizije na naših tleh, pa je služilo financiranju levičarskega terorizma. Najverjetneje tudi za kakšen najem kombija, s katerim so iz Slovenije rušilci zahodne demokracije odpotovali v Hamburg. Sklep je veličasten: Slovenija je bila in je še vozlišče mednarodnega terorizma. Kljub svoji majhnosti je velik igralec na parketu mednarodnih odnosov. In ne pozabite: če na naslednjih volitvah ne boste volili pravega vodje, prave stranke, tistih, ki so prvi v službi resnice, boste neposredno podprli terorizem. Zato se poleti malo vprašajte, malo stopite vase in polijte z očiščevalno vodo. Vse za vas še ni izgubljeno.

To nam je zaupala tudi Ljudmila Novak, tretji pavliha poletne scene na ekranih. Povsem resno je nacionalki zaupala, da bo šla na neko duhovno kopel in se s to kopeljo duhovno okrepila. Yes, vsi potrebujemo to duhovno kopel. Tudi vsi z desne. Zakaj? Zato, da bodo še bolj odločni. Povsem resno so nam največji analitiki javnega menja zaupali, da tisti, ki volijo desnico, tega v anketah ne priznajo. Neki večni strah pred levimi teroristi se je nagnal v kosti vsakega, ki razmišlja malo bolj desno. Strah, da ga bodo anketarji zatožili. Da bodo prišli teroristi ponoči in potrkali na njegova vrata. Zato je pravi desničar raje tiho. Ne prizna, da voli desnico. Še več, levim političnim facam daje boljše ocene. Zakaj pa mislite, da ni na vrhu političnega barometra priljubljenosti nikoli kakšen z desne? Zelo preprosto. Levičarji dajejo desničarjem same enke, desničarji pa levičarjem prizanesljive trojke. In prav zaradi teh prizanesljivih trojk si kopljejo grob na vseh lestvicah javnega menja.

Torej, le pogumen skok v duhovno kopel in v naslednjih anketah prisolite levičarjem nezadostne ocene. Posebej zdaj, ko vam je jasno, da so to navadni teroristi…