Nogometaši Olimpije uspešno pozabljajo evropski izpad proti Vaasi že v prvem krogu evropskih kvalifikacij. Pospešeno kadrovanje vodstva kluba je olajšalo delo trenerju Igorju Bišćanu, ki je na klopi Olimpije dosegel prvo zmago na uradnih tekmah. Na prvenstveni premieri so Ljubljančani ugnali prenovljeno Celje, ki je zapretilo predvsem v zadnje četrt ure živahnega obračuna v skoraj praznih Stožicah.

Olimpija je igrala v krču do vodilnega zadetka Gorana Brkića, ki je pred odhodom na odmor mojstrsko izvedel prosti strel, v nadaljevanju pa je domačim uspelo zadeti tudi iz igre. Zmagovalec je bil odločen po golih Issaha Abassa in Ricarda Alvesa, ki sta izkoristila zmedo v celjski obrambi. Gostje so nastopili premalo zbrano, da bi favorizirano Olimpijo dlje časa držali v negotovosti, ob zaključku pa več od častnega zadetka niso zmogli. »Bili smo preslabi, da bi osvojili točke. Drugi polčas je bil izrazito slab, sprostili pa smo se šele ob koncu. Olimpija je pokazala, da ima potencial, zato je zasluženo zmagala,« je komentiral celjski trener Tomaž Petrovič, ki ima v novi službi pestro poletje, saj mora uigrati spremenjeno zasedbo.

Olimpija je z najvišjo zmago kroga skočila na vrh lestvice in pomirila strasti po evropskem neuspehu. Kot smo že pisali, je pred vrati Stožic argentinski nogometaš slovenskega rodu Andres Vombergar, v igri za prestop v Stožice pa je menda tudi Dominik Glavina, ki je lani navduševal v dresu Rudarja. Olimpija ima na plačilnem seznamu že zdaj petnajst tujcev, saj vodstvo kluba zahteva naslov prvaka. Po prvi zmagi v sezoni je cilj Olimpije še vedno močno oddaljen, obrise nogometne evforije pa bi Ljubljana lahko začutila že ob morebitnem nedeljskem uspehu na gostovanju v Novi Gorici. »Gledalci so videli zanimivo tekmo. Prvi polčas je bil enakovreden, a smo povedli ob pravem času. Nadaljevanje je bilo bolj sproščeno, nisem pa zadovoljen z zaključkom tekme, saj smo bili preveč pasivni,« je komentiral trener Olimpije Igor Bišćan. V ljubljanski postavi se je znašla le šesterica slovenskih nogometašev. Za primerjavo – Celjani so imeli v udarni enajsterici in na klopi zgolj pet tujcev.