Nogometaši Domžal in Gorice se veselijo napredovanja v drugi krog kvalifikacij za nastop v evropski ligi. Kluba uspešno pobirata sadove načrtnega dela z mladimi nogometaši, po urejenosti pa sta lahko vzor konkurentom v slovenski ligi. Domžale so v uvodnem krogu s skupnim izidom 5:2 ugnale Floro iz Estonije, Goričani pa so s 4:2 premagali močnejšega tekmeca, moštvo Širak iz Armenije. Domžalčane prihodnji teden čaka preizkušnja proti Valurju iz Reykjavika, medtem ko se bodo Goričani pomerili s Panionisom iz Grčije.

Slovenski pokalni zmagovalci Domžalčani so v Estoniji trepetali le v uvodnih dvajsetih minutah, ko je Flora izničila prednost varovancev trenerja Simona Rožmana s prvega obračuna v Celju. Pozneje so Domžale prevzele pobudo in s tremi goli dosegle še drugo zmago, kar je odlična popotnica pred začetkom državnega prvenstva in nadaljevanjem evropske poti. »Na klopi smo poskušali biti popolnoma mirni. Bilo je neprijetno, a smo hitro vzpostavili ravnotežje, naredili popravke v igri, da je tekma šla v pravo smer. Začutili smo, da imamo nadzor na igro, zadeli pa smo v pravem trenutku. Dokaj mirno smo tekmo nato pripeljali do konca, je pa začetek tekme prav gotovo opozorilo pred prihodnjimi tekmami,« je za Radio Slovenija obračun v Estoniji komentiral trener Simon Rožman. Domžale bodo v drugem krogu kvalifikacij za evropsko ligo najprej gostovale na Islandiji.

Slovenski podprvaki Goričani so se prvič po osmih letih razveselili evropskega napredovanja. Gorica proti armenskemu Širaku ni bila v vlogi favorita, zato je primorsko zmagoslavje še toliko prijetnejše. »Že pred tekmo sem opozarjal, da je rezultat s prve tekme lahko tudi varljiv. Marsikdo je dobil občutek, da je Širak neka drugoligaška ekipa, a ste videli, da ni tako. So odlično moštvo, pokalni prvaki svoje države. Odigrali smo v krču, ni bilo sproščenosti, ki bi jo močno potrebovali. Toda primanjkljaj v igri smo nadomestili z veliko bojevitostjo. Iskrene čestitke fantom, ki so si napredovanje po 180 minutah zaslužili. Imamo mlado ekipo, ki ji manjka izkušenj. Te pa so najbolj potrebne na takšnih tekmah. Trpeli smo do konca, a nam je uspelo izenačiti. Veselimo se napredovanja. Vsi v klubu smo si tega zelo želeli. Mislim, da bo zdaj lažje. Bil je velik vložek, velik pritisk. K sreči smo zdržali. Na Panionios smo se že začeli pripravljati. Naš naslednji tekmec igra v močnem prvenstvu, vendar bomo storili vse, da ga presenetimo,« je za objavo na spletni strani kluba povedal goriški trener Miran Srebrnič. Vratar Grega Sorčan je pristavil: »Pričakovali smo, da nas bodo nasprotniki stisnili, kar se je tudi zgodilo, saj so lovili izid. Mi smo začeli previdno, se postavili bolj obrambno in poskušali igrati na protinapade. Tekma je bila zahtevna prav do konca. Nisem pričakoval, da bom imel toliko dela, ampak naša bojevitost in moštveni duh sta odločila. Proti Grkom moramo pokazati boljšo igro, biti moramo bolj sproščeni. Prepričan sem, da nam bo v Atenah uspelo doseči dober izid.«