Ženski del reprezentance je reševal slovensko čast tudi na tretji letošnji tekmi svetovnega pokala kajakašev in kanuistov na divjih vodah v slalomu v Markkleebergu v Nemčiji. Potem ko je bila v Augsburgu kajakašica Urša Kragelj tretja, je včeraj dosežek ponovila 25-letna Ljubljančanka Eva Terčelj. Pred njo sta bili le Nemka Ricarda Funk in Avstralka Jessica Fox, ki sta bili razred zase.

»Zelo lep razplet zame. Uspela mi je lepa vožnja, a vedno je možno še boljše. Proga je bila zahtevna, hitro se je prikradla napaka. Očitno sem bila tretja med tistimi, ki sem jih naredila najmanj. Ko sem priveslala v cilj, nisem imela občutka, da bom tako visoko uvrščena. Uspeha sem še toliko bolj vesela, ker se prvi dve tekmi nista razpletli po mojih načrtih. Bila sem hitra, a sem delala napake, ki jih ne bi smela. V tretje očitno gre rado. Vesela sem, da z dobrimi občutki grem na kratek počitek in priprave za drugi del sezone,« je bila zadovoljna Eva Terčelj.

Moški del reprezentance je tudi na tretji tekmi sezone ostal brez stopničk. V soboto so bili kajakaši, pri katerih vse še sloni na 33-letnem Petru Kauzerju, celo brez finala. Kanuist Benjamin Savšek je očitno aboniran na četrta mesta, a je obenem skupaj z Nemcem Tasiadisom edini, ki je bil v finalu na vseh štirih tekmah v sezoni. Tik pod zmagovalni oder se je uvrstil še tretjič v sezoni, v kateri ima še eno peto mesto.

»Nisem še ujel kančka sreče, saj sem znova le za nekaj stotink zgrešil stopničke. Vseeno sem v dobrem položaju za skupni seštevek svetovnega pokala, zato sem optimist za drugi del sezone. Razen na evropskem prvenstvu v Tacnu so letos postavitve prog zelo zahtevne, zato vsi delamo veliko napak v finalu. Ker sem hiter, bo v drugem delu sezone prišel tudi dan, ko bom na odru za zmagovalce,« je povedal Benjamin Savšek.