Marc Marquez je ponovno dokazal, da je pravi mojster Sachsenringa, saj je z novo zmago v motociklističnem svetovnem prvenstvu dosegel tudi svoj osmi zaporedni uspeh na tem dirkališču, od tega je bilo zadnjih pet v razredu motoGP. Rekord, ki mu ni para, čeprav je tokrat tekmeca dobil tam, kjer ga je najmanj pričakoval.

»Prav presenečen sem bil nad Jonasom Folgerjem. Ritem dirke je bil izredno hiter, saj smo vozili na vso moč od začetka do konca. Najprej je name pritiskal Dani Pedrosa, potem je prišel Jonas Folger, vmes sem celo izgubil vodstvo za nekaj krogov. A sem ves čas vedel, da ne smem preobremeniti pnevmatik. Čeprav se Folgerja nisem mogel otresti, sem varčeval z močmi za zadnjih nekaj krogov za njegov zadnji napad. A sem si privozil nekaj prednosti, tistih nekaj desetink sekunde v zadnjih krogih je bilo potem dovolj, da sem z udobno prednostjo pripeljal do cilja. Zelo sem zadovoljen, ker se odpravljam na enomesečne počitnice z vodstvom v skupnem seštevku, a vem tudi, da smo zdaj vsi še bolj tesno skupaj v skupni razvrstitvi,« je povedal Marc Marquez.

Jonas Folger, delno celo slovenskega rodu, je bil z drugim mestom več kot zadovoljen, čeprav mu je v uvodnem delu dirke kazalo celo, da bi lahko mogoče zmagal. »Neverjetna dirka. Nisem pričakoval, da bomo tukaj tako konkurenčni. Kar je seveda še toliko lepše, saj sem to dosegel pred domačimi navijači. Skozi vso dirko sem dobro pritiskal na Marqueza, čeprav bi bilo lahko vsega konec že v prvem krogu, ko sva precej grobo trčila z Danilom Petruccijem. A potem sem se zbral in videl, da me motocikel uboga. Veliko sem vozil za Marquezom in gledal, kako on obvladuje to stezo,« je povedal Nemec, ki je vmes celo prišel v vodstvo, ki pa ni dolgo zdržalo. Oba sta namreč vozila v svoji ligi, pritiskala na vso moč, a na koncu dirke se je pokazala izkušenost Marca Marqueza. »Zadnja dva kroga sem videl, da bom moral dati vse od sebe, če bom hotel prehiteti. In naredil dve manjši napaki, ki sta bili dovolj, da nisem mogel napasti. Pred tem sem namreč preveč obremenil pnevmatike, ki so potem izgubljale oprijem, tako da je bilo na koncu drugo mesto vse, kar sem lahko dosegel. In da ne bo nesporazuma, tudi tega rezultata sem zelo vesel,« je še dodal Folger.

Malo manj je bil s tretjim mestom zadovoljen Dani Pedrosa, ki je bil v minulih letih tudi eden najbolj uspešnih motociklistov na tej stezi. Na začetku dirke mu je kazalo zelo dobro, na trenutke je bil celo hitrejši od Marqueza, a je potem, ko ga je prehitel Folger, moral precej upočasniti vožnjo. »Odličen začetek in malo manj dobro nadaljevanje. Prvi krogi so bili fantastični, brez težav sem držal Marca, a že po nekaj krogih se je začelo kazati, da pnevmatiki tokrat ne bosta kos mojim željam. Zadnja je vedno bolj spodrsavala in se neprestano vrtela v prazno pri pospeševanju. Vožnja na vso moč v prvih krogih je očitno pustila posledice. Poleg tega so se začele še pregrevati in moral sem upočasniti, če sem sploh želel priti v cilj. Škoda, bila je lepa priložnost za novo zmago, a vreme ni bilo pisano na kožo mojemu slogu vožnje. Nič ne de, bili smo hitri, Honda ima na koncu dva dirkača med prvimi tremi. Skratka, za nami je uspešen lep konec tedna, čeprav bi si seveda želel še boljšo uvrstitev,« je strnil dirko Dani Pedrosa.

Oba Yamahina dirkača Vinales in Rossi ter Ducatijev Andrea Dovizioso pa niso bili kos Marquezu in druščini. Med seboj so bili oster boj za čim več točk, a od zmagovalnih stopničk so bili vseeno preveč oddaljeni. Mavercik Vinales, ki je dirko začel z enajstega startnega mesta, je vseeno lahko zadovoljen. Na koncu mu je do Danija Pedrose zmanjkalo vsega nekaj desetink sekunde. In tesno za njim je v cilj pripeljal Valentino Rossi.

V razredu moto2 je v Nemčiji slavil Franco Morbidelli (Kalex), v moto3 pa Joan Mir (Honda). Motociklisti si bodo zdaj privoščili enomesečne počitnice, saj bo naslednja dirka 6. avgusta v Brnu na Češkem, le teden pozneje pa bo že dirka v Avstriji.