Odvetnik Michael Steinger je v intervjuju za jutranjo oddajo televizijske mreže ABC Dobro jutro Amerika (Good Morning America) napovedal, da bo družina Jeroma Barsona vložila civilno tožbo proti Williamsovi zaradi povzročitve smrti.

Nesreča se je pripetila 9. junija v kraju Palm Beach Gardens na Floridi. V nesreči je moški, ki je bil v avtomobilu sovoznik, dobil poškodbe glave in je umrl za posledicami nesreče dva tedna kasneje, 22. junija.

»V tem trenutku si obe strani prizadevata, da bi ohranili oziroma pridobili čim več dokazov. Obstajajo posnetki varnostnih kamer, kjer živi Williamsova, vendar pa nam policija, kljub večkratnim prošnjam, ni želela izročiti video dokumentacije, na katerih so posnetki nesreče,« je še dejal Steinger.

Za zdaj je znanih nekaj podrobnosti o nesreči, v kateri je bila vpletena teniška superzvezdnica. Iz policijska poročila o nesreči izhaja, da sta trčila dva avtomobila Toyota Sequoia SUV letnik 2010, ki ga je vozila Williamsova, in Hyundai Accent letnik 2016, ki ga je vozila soproga pokojnega moškega Linda Barson.