Dobnik je priznal, da so se skoraj pol leta ukvarjali z vprašanji o tem, kakšna naj bo ponudba v lokalu na Cankarjevem nabrežju. Zavedali so se, da zaradi drugačnega tipa strank v novo kavarno ne morejo zgolj prekopirati koncepta iz kavarne in čokoladnice, ki jo ima družina v ljubljanskem Maxi marketu. Pri ponudbi alkoholnih pijač so se odločili za koktajle, priljubljena piva craft in žgane pijače, je naštel direktor David Dobnik.

»Zelo pomembna je tudi kava, saj smo tudi sami ljubitelji kave,« je priznal Dobnik in pojasnil, da najbolj stavijo na italijanski espreso. »Zaposlene učimo, kako pravilno skuhati pravi espreso, ker želimo ponuditi res dobro kavo.« V ponudbi kavarne na Cankarjevem nabrežju bo prav tako imenovana speciality kava. Dobnik je pojasnil, da je pripravljena iz kavovca, ki raste na visoki nadmorski višini, in ima zato več edinstvenega okusa. Pri tej kavi Čokoladni atelje Dobnik sodeluje z mikropražarno, ki sta jo ustanovila kolesar Grega Gazvoda in njegova žena.

Ker se je kavarna Maček zaprla že konec lanskega decembra, je bilo pričakovati, da bo napovedana čokoladnica veliko prej odprla svoja vrata. Dobnik je priznal, da so odprtje načrtovali za začetek maja, a se je obnova prostora nekoliko zavlekla. »Prejšnji lokal je bil že precej utrujen in vanj se ni veliko vlagalo, zato smo morali sanirati stene in tla. Pri tako stari hiši hitro naletiš na nepredvidene težave,« je pojasnil Dobnik. vbr