Etapa je bila v znamenju dolgega pobega skupine devetih kolesarjev, v kateri so bili od Slovencev Primož Obal (Slovenija), Jon Božič (Adria Mobil), Andi Bajc (Amplatz) in Žiga Jerman (Rog). Zadnji je dobil leteča cilja v Lipici in Ribnici, na gorskem cilju na Črnem Kalu pa je bil drugi. Skupina je imela že nekaj več kot štiri minute prednosti, njen pobeg pa se je končal dobrih 13 kilometrov pred ciljem. Avstrijec Matthias Krizek je vztrajal še nekoliko dlje, toda tudi on s samostojno vožnjo v cilj ni zmogel priti pred glavnino.

Pred zaključkom je prišlo tudi do skupinskega padca, ki pa ni bistveno vplival na končne rezultate. Na tleh so se med drugimi znašli kolesarji Adrie Mobila, med njimi tudi dvakratni zmagovalec Dirke po Sloveniji Jure Golčer.

»Noge so se dobro vrtele. Dohiteval sem Sonnyja in Bennetta, a sem bil zaprt. Malo sem bil nervozen, a ne v finalu etape. V njem sem bil osredotočen. Računal sem, da bo Sonny zaprl pot ob ograji, šel sem na sredino, Sonny se je odločil, da bo šel po sredini in bil sem v sendviču,« je obračun v zadnjih metrih opisal Mezgec. »Bil sem presenečen, da sem imel tak 'šus' v nogah. Po giru mi bolj odgovarja voziti na moč, mogoče je to danes pomagalo,« je dodal Kamničan.

V petek bo etapa, ki bo imela tako start kot cilj v Ljubljani.