Glavna dejavnost podjetja TU-VAL s sedežem v Domžalah na slovenskem trgu je trženje in distribucija tehničnih proizvodov potrebnih v kovinsko-predelovalni industriji, elektroindustriji in strojegradnji.

Zaradi povečanega obsega dela in selitve na novo lokacijo zaposlijo skladiščnika in serviserja pnevmatskih orodij, varilnih aparatov, naprav za plazemski razrez in monterja pnevmatskih komponent. Potrebno je poznavanje angleškega in nemškega jezika. Zaradi nakupa novih strojev potrebujejo tudi usposobljene sodelavce za delo na 3-D koordinatnem merilnem stroju, v merilnici, stroju za lasersko graviranje, testnem laboratoriju... Sodelavci morajo govoriti tako angleško kot nemško.

V PE Mačji dol za projekt proizvodnje specialnih pnevmatskih cilindrov za znanega kupca in za proizvodnjo prototipov s področja pnevmatike/hidravlike zaposlijo CNC programerja, ki mora obvladati tako angleške kot nemške tehnične risbe. V PE Mačji dol za projekt proizvodnje specialnih pnevmatskih cilindrov za znanega kupca in za proizvodnjo prototipov s področja pnevmatike/hidravlike zaposlijo tudi CNC operaterja. Potrebujejo pa tudi monterja pnevmatskih elementov. Zaželena izobrazba strojni tehnik. Osnovno računalniško znanje - uporaba emaila, excela, programa za vodenje materialnega knjigovodstva. Zaželeno znanje vsaj enega tujega jezika - angleščine ali nemščine. Prednost imajo bodoči sodelavci s poznavanjem ročnega struženja (npr. za izdelavo batnic za cilindre).

TU-VAL v svojo sredino sprejme tudi strojnega inženirja oziroma tehnika za vodenje kakovosti. Zaželene izkušnje z reševanjem reklamacij, urejanje projektne dokumentacije, poznavanje ISO kakovosti - diagrami poteka, kontrolni načrti, korektivni ukrepi v proizvodnji, FMEA. Potrebno znanje angleščine in nemščine. Potrebujejo pa tudi komercialista za pritrdilno tehniko. Zaželene izkušnje s področja trženja in prodaje slepih kovic, matic, DIN vijakov... Vozniški izpit B katergorije, osnovno delo z računalnikom, znanje najmanj enega tujega jezika - angleščine. Veseli bodo tudi kandidatov, ki bi opravljali delo komercialista za prodajo industrijske pnevmatike. Zaželene so izkušnje s področja razvoja, trženja in prodaje kompresorjev, sušilcev zraka, razvoda in inštalacij za stisnjen zrak ter pnevmatkih orodij. Zaželeno tudi poznavanje komponent industrijske pnevmatike oz. projektiranja sistemov avtomatizacije oziroma pnevmatskih razvodov ter merilnih inštrumentov za tlak in temperaturo. jpš