Za uvod so v petek poskrbeli In-Sane iz Gornje Radgone. Trio ustvarja od druge polovice 90. let in ima za seboj dva albuma. Skladbe so melodične in hkrati trdo kitarsko zveneče. Hitra in ritmično dinamična instrumentalna podlaga v kombinaciji z dvoglasnim prepevanjem, ki se stopnjuje vse do kričanja, je ponesla odzivno občestvo na pot proti vrhuncu večera. Po besedah zasedbe In-Sane so se na oder Cvetličarne vrnili po enajstih letih; sicer uspešno vrnitev je rahlo skazila ne dovolj razločna zvočna slika.

Sledila je zasedba Golliwog iz Ribnice, ki je z ustvarjanjem začela sočasno z In-Sane, doslej pa so izdali tri albume. Štiričlanska skupina izstopa s prepoznavnim vokalnim žensko-moškim duetom ter z drznim in izredno hitrim tempom. Melodije so preproste in se hitro usedejo v spomin. Nastop je bil bliskovit. Med bogato bero skladb iz dosedanjega ustvarjalnega opusa jim je uspelo predstaviti tudi nekaj novih, kar se zdi kot odločna napoved novega albuma. Vlogo predskupine so opravili odlično.

Descendents, ena najbolj vplivnih skupin ameriškega punk rocka, je nastop začela z naslovno skladbo petega albuma, ki je izšel v sredini 90. let. Pod odrom se je začelo vse vrteti, poskakovati in prepevati, kar se je stopnjevalo do poslednjega tona druge vrnitve zasedbe na oder. Veterani hardcore punka so nas s skladbami popeljali vse od svojih začetkov do zadnjega, sedmega studijskega albuma, ki je izšel lani. V nastopu četverice se niso pokazali znaki resnejšega staranja, kar je z zanosom potrdila razigrana, tudi generacijsko pisana množica v dvorani. Zasedbo odlikuje izredna glasbena ideja, ki ves čas raziskuje meje med splošno sprejemljivo glasbeno formo in drugačnim; krasijo in verjetno tudi krepijo jo humor, samoironija in takšni nastopi, kot so ga prikazali ta večer.

Koncert je pravzaprav ponudil tri različne smeri znotraj širšega glasbenega žanra in predstavil dve generaciji ustvarjalcev z dveh kontinentov. Dobili smo vpogled v časovni razvoj sorodnih glasbenih idej, ob katerih smo lahko tudi intenzivno veseljačili.