Italijani so proti južnoameriški reprezentanci, ki je nastopila brez Luisa Suareza in Edinsona Cavanija, zabeležili sploh prvo zmago po obračunu na svetovnem prvenstvu leta 1990. Med strelce so se vpisali Gimenez, ki je v sedmi minuti dosegel avtogol , Eder (83.) in Daniele De Rossi (92./11-m.).

Za nekoliko slabšo volj v taboru italijanske reprezentance je poskrbela le poškodba Claudia Marchisia, ki je v dresu azzurrov nastopil prvič po sedemnajstih mesecih, igrišče pa zapustil po le sedemnajstih minutah. Vezist Juventusa je po tekmi že odpotoval v Torino in po poročanju italijanskih medijev ne bo kandidiral za nastop na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo proti Liechtensteinu.

Prijateljsko tekmo, in sicer s Kolumbijo, so odigrali tudi nogometaši Španije. Pred domačimi gledalci jim je uspelo iztržiti le remi, za kar se lahko zahvalijo Alvari Morati, ki je za končni izid 2:2 zadel v 87. minuti. Za domače je bil sicer že v 22. minuti uspešen David Silva, medtem ko sta bila za Kolumbijo uspešna Edwin Cardona (39.) in Radamel Falcao (55.). Velja še dodati, da je španski selektor Julen Lopetegui odpočil nekatere nosilce, med njimi tudi Sergia Busquetsa, Thiaga in Diega Costo.