Parada prvakov – tako se glasi uradni slogan, s katerim celjski klub napoveduje obračun s sosedi iz Šaleške doline. Uvod v rokometno parado so igralci in strokovno vodstvo celjskega kluba opravili s tekmovanjem v kartingu v domačem mestu, v katerem je suvereno zmagal odhajajoči kapetan Luka Žvižej. Poleg Žvižeja (kje bo nadaljeval kariero, se še ni odločil), bo današnja tekma v Zlatorogu zadnja v celjskem dresu še za šest igralcev: Blaža Janca (odhaja v Kielce), Miho Zarabca (Kiel), Ivana Gajića (konec kariere), Vida Poteka (Meškov Brest), Povilasa Babarskasa (Bregenz) in Arthurja Patrianovo (?).

Čeprav so si Celjani že pred savinjsko-šaleškim derbijem zagotovili četrti zaporedni naslov prvaka in skupno 21. v 26. sezoni ligaškega tekmovanja v samostojni Sloveniji, želijo nadaljevati niz neporaženosti proti Gorenju. Zadnji poraz proti Velenjčanom so doživeli že davnega 4. decembra 2013 v Zlatorogu, ko so jih gostje pod vodstvom trenerja Ivana Vajdla premagali s 30:29. A celjski organizator igre Miha Zarabec, ki bo igral kljub težavam s tetivami, pravi: »Zavedamo se, da nas bodo Velenjčani skušali na vsak način premagati in nam vsaj delno pokvariti 'fešto' ob praznovanju naslova prvaka. To sicer vztrajno poskušajo že nekaj let, a neuspešno. Tudi v tej sezoni smo osvojili vse tri domače lovorike, torej prvenstvo, pokal in superpokal, zato bi bilo škoda, če bi z morebitnim porazom malce pokvarili slavje po odlični sezoni. Čeprav nam tekma ne prinaša in ne odnaša ničesar, smo maksimalno motivirani in željni zmage. Kot vsak derbi z Gorenjem, bo tudi tokratni 'na nož', a verjamem v nadaljevanje dolgega niza neporaženosti proti Velenjčanom.«

Današnja tekma pa ne bo minila le v obdarovanju mladinske ekipe Celja za naslov slovenskega prvaka in sedmerice, ki zapušča člansko ekipo, ampak bo imelo kronanje novega (starega) državnega prvaka tudi dobrodelno noto. Nekdanji rokometaš in reprezentant Nenad Stojakovič, ki je zaradi težav s hrbtenico bolj ali manj priklenjen na invalidski voziček, bo s strani celjskega kluba – na tekmi bo poseben gost – dobil dobršen del prihodkov od vstopnine na današnji tekmi. Poleg tega mu bo domači klub pomagal pri zbiranju sredstev za operacijo v Švici tudi s 1470 evri, ki jih je zbral na dražbi originalnih in podpisanih dresov igralcev Celja. Med 17 igralci – izklicna cena je bila 20 evrov – je največjo vrednost dosegel dres Blaža Janca (210 evrov), sledita pa mu Žvižej (160) in Zarabec (120).