Rokometaši Celja Pivovarne Laško lahko že pred zadnjim krogom končnice v prvi ligi ponovno postanejo slovenski prvaki. Za 21. ligaško zvezdico namreč v devetem krogu proti Krki v dvorani Marof v Novem mestu (danes ob 19. uri) potrebujejo le točko, saj imajo na lestvici štiri točke prednosti pred Gorenjem (53-49). To bi tudi pomenilo, da bi bil derbi zadnjega kroga med Celjani in Velenjčani v petek, 2. junija, v Zlatorogu samo formalnost.

Pivovarji proti Dolenjcem še nikoli niso izgubili, le v sezoni 2011/12 so v Novem mestu remizirali (26:26), v prvem delu letošnje končnice pa so doma zmagali z 41:29. »Tekma je za nas zelo pomembna, zavedamo pa se, da ne bo lahko, kajti Krka je doma nevaren tekmec. A vse imamo v svojih rokah, naš cilj pa je jasen – da si že v Novem mestu zagotovimo naslov prvaka,« pravi celjski vratar Urban Lesjak pred tekmo s Krko, ki je na osmih tekmah v končnici osvojila le točko (remi s Koprom) in je zadnja med šesterico.

Po nizu odhodov po koncu sezone (Janc, Zarabec, Žvižej, Poteko, Babarskas, Gajić, Patrianova) so Celjani po prihodu francoskega reprezentanta Igorja Anića včeraj dobili še eno igralsko okrepitev, ki prihaja iz Krke. To je 22-letni desnokrilni igralec Jan Jurečič, ki se bo danes v živo predstavil novim delodajalcem. Jurečič, ki je za zdaj podpisal dveletno pogodbo, je bil prvi strelec rednega dela lige (154 zadetkov na 22 tekmah), v končnici za prvaka pa si s 40 goli deli peto mesto z Blažem Jancem, ki ga bo – skupaj z Galom Margučem – skušal čim bolje naslediti na desnem krilu celjske ekipe.

Končnica za prvaka, 9. krog, danes ob 19. uri: Krka – Celje PL, jutri ob 19. uri: Ribnica – Loka, nedelja ob 19. uri: Gorenje – Koper, trenutni vrstni red: Celje PL 53, Gorenje 49, Ribnica 45, Koper 44, Loka 35, Krka 29. dek