Dan Evans je po zadnji objavi lestvice ATP padel na 58. mesto, s čimer je za dve mesti zaostal tudi za Aljažem Bedenetom. S tem je 26-letnik postal šele četrti teniški igralec Velike Britanije, kar pa ga je očitno močno zmotilo. »Četrti?« je sprva novinarja vprašal Evans, ki mu je nato obrazložil, da ga je Bedene po zadnji objavi svetovne teniške lestvice prehitel. »Aha, potem sem tretji. Mislim, da Bedene niti sam ne verjame, da je Britanec. Nič nimam proti Aljažu, všeč mi je. Ne želim biti izzivalen, vendar se mi ne zdi prav, če nastopaš za drugo državo.«

Bedene, ki se je v Veliko Britanijo sicer preselil že leta 2008, pred dvema letoma pa tudi pridobil britansko državljanstvo, si je sicer na vso moč prizadeval, da bi za novo domovino zaigral v Davisovem pokalu, a mu je namero kljub podpori LTA preprečila Mednarodna teniška zveza (ITF), saj pravila ne dovoljujejo, da igralec nastopa za dve različni reprezentanci.

Odločitev ITF je razveselila tudi Evansa, ki pravi: »Mislim, da je državljanstvo zamenjal zaradi dobre finančne slike v državi. Ne zamerim mu. Ob strani mu stoji tudi domača zveza, ki ga plačuje, da je Britanec. Mislim, da imamo ta čas dovolj svojih igralcev. Kdorkoli vodi twitter račun LTA ima Aljaža zelo rad, mene pa ne mara. Zdaj se je Aljaž ponovno preselil v Slovenijo, kljub temu pa še vedno »tvitamo« o njem in mu plačujemo stroške. Sploh ne živi v naši državi. Zdi se mi, da ne bi smeli biti tako obupani,« je brez dlake na jeziku še dejal Evans.