V kronometru je bil drugi Porte, ki je za Rogličem zaostal osem sekund, tretji pa Britanec Tejay van Garderen (BMC Racing), ki je zaostal 34 sekund. Yates je bil 12. z 48 sekundami zaostanka za Rogličem in je s prvega mesta, ki ga je prevzel po sobotni kraljevski četrti etapi, v kateri je bil najhitrejši, zdrsnil na drugo. Pred kronometrom je imel 19 sekund prednosti pred Portom. Roglič je pred zadnjo etapi zdrsnil na šesto mesto, za Yatesom je zaostajal 53 sekund.

Slovenec je na koncu z izjemnim kronometrom stopil na tretjo zmagovalno stopničko in le za pet sekund zgrešil drugo mesto. Porte, ki se mu je v zadnji etapi tudi najbolj približal, je bil edini, ki je v kronometru za slovenskim kolesarjem zaostal manj kot pol minute. Roglič je možnost za zmago izgubil v četrti etapi, v kateri je bil enajsti z 52 sekundami zaostanka za Yatesom. Pred etapo je bil skupno četrti z devetimi sekundami zaostanka za vodilnim v skupnem seštevku.

Na dirki so poleg Rogliča nastopili še trije Slovenci. Simon Špilak (Katjuša) je bil danes 36. (+1:34), skupno je bil 30. (+2:37), Jani Brajkovič (Bahrain Merida) je bil v kronometru 88. (+2:51), skupno 51. (+6:59), Kristijan Koren (Cannondale-Drapac) pa 126. (+4:19), skupno pa 86. (+25:15).