Direktor Zavoda Republike Slovenije za blagovne rezerve Anton Zakrajšek se ne da. Na vprašanje, ali bo umaknil oznako tajnosti interno z zavodovih dokumentov o nakupu ograje za mejo s Hrvaško, nam je odgovoril, da tega ne namerava storiti, dokler ne bo vlada umaknila oznake tajnosti s sklepov, s katerimi je za izvedbo nabave zadolžila zavod.

Se bo torej za umik stopnje tajnosti zavzel minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek? V sklepu zavoda za blagovne rezerve o začetku postopka javnega naročila nabave ograje namreč lahko preberemo, da je za nakup ograje Počivalšek zavod ustno pooblastil, hkrati pa zahteval, da morajo vsa naročila potekati pod stopnjo tajnosti. Omenjenih navedb v Zakrajškovem sklepu, ki nosi datum 21. oktober 2015, na gospodarskem ministrstvu včeraj niso komentirali, saj da je dokument označen s stopnjo tajnosti. Zapisali p

Prebrali ste manjši del članka,
če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

Registrirajte se povsem brezplačno - vsak mesec imate poleg vseh odprtih vsebin brezplačni dostop do 4 zaklenjenih člankov na spletnem portalu Dnevnik.si ter v mobilni aplikaciji Dnevnik.si.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Še niste registrirani? Registrirajte se tukaj.

nagradna igra