Na dirki za VN Trentina prvič v tej sezoni Gajser ni bil edini Slovenec; na startu sta bila še Klemen Gerčar in Peter Irt, ki pa sta prvo vožnjo končala v ozadju. Irt je bil 33., Gerčar pa 38. V drugi sta oba Slovenca popravila dosežke, Gerčar je bil 27., Irt pa 29. Takšni sta bili tudi njuni končni uvrstitvi.

Gajser je tokrat pokazal dva obraza; v prvi vožnji ni bil povsem zanesljiv, dve napaki pa sta omogočili tekmecem, da so ga zrinili na tretje mesto. Nekaj časa je bil sicer tudi povsem na vrhu, ko se je po startu prebil na drugo mesto in nato prehitel domačega aduta Cairolija, ki pa se je hitro vrnil na najboljši položaj; večino te vožnje je bil nato slovenski dirkač drugi, na koncu pa tretji, saj ga je nekaj krogov pred koncem prehitel še Švicar Tonus. V Trentinu se je lahko Slovenec sicer pred množico navijačev počutil skorajda kot doma.

Cairoli z agresivno vožnjo do tokratne skupne zmage

A izhodišče po polovici dirke je bilo dobro, še boljši pa je bil nato začetek druge vožnje; slovenski mojster motokrosa je najhitreje potegnil s starta, italijanski mojster je ostal ob njem, potem pa je sledila prava mala katastrofa za Cairolija. Po napaki in padcu v tretjem zavoju je zdrsnil globoko v ozadje in kazalo je, da ne bo nič z visoko uvrstitvijo.

Toda medtem ko se je Gajser s precejšnjo prednostjo udobno vozil na prvem mestu, se je jezni Cairoli začel prebijati naprej. Do sedmega mesta je prišel brez večjih težav, prva večja ovira je bil Tonus, potem pa je moral pokazati vse znanje, odločnost in tudi nekaj več agresivnosti, da se je včasih nekoliko na silo prebil mimo tekmecev. Ker je ob koncu dirke prehitel še Jeffreyja Herlingsa in Jevgenija Bobriševa, se je v zadnjem krogu le prebil na zanj rešilno drugo mesto, s čimer je prehitel Gajserja.

Gajser kljub tesni odločitvi zadovoljen

Čeprav mu je na koncu ušla zmaga, je bil Gajser zadovoljen: »Dobro je, tudi drugo mesto je zelo v redu. Imel sem dve povsem različni vožnji, prva ni bila najboljša, druga pa precej boljša. Vse je bilo super, prav užival sem, predvsem pa gre velika zahvala vsem mojim tukajšnjim navijačem. Slišal sem jih v vsakem zavoju, res je bilo odlično,« je črto pod dirko potegnil Gajser.

Sezona se bo nadaljevala že naslednji teden s preizkušnjo za VN Evrope v nizozemskem Valkenswaardu.