Umetna inteligenca, robotika, internet stvari, avtonomna vozila, 3D-tiskanje, nenotehnologija, biotehnologija, kvantno računalništvo... vse to so področja, ki jih je prinesla nova revolucija – revolucija 4.0. Druga na drugi se nadgrajujejo ter krepijo v zlitju tehnologij fizičnega, digitalnega in biološkega sveta.

Digitalizacija in tehnološki razvoj sta prinesla neskončno možnosti za delo, za oblikovanje lastne poslovne poti v sožitju z enako mislečimi kjerkoli na svetu. Tukaj je do sedaj najbolj vznemirljiv čas, poln priložnosti! Kakšne so in kako se bodo spreminjali delovna mesta, poklici, poslovni modeli podjetij ter kako se vse skupaj odraža v družbi, bomo govorili na dogodku Povezujemo se, ki bo v torek, 19. aprila, od 14. ure naprej na Fakulteti za upravo.

Uvodničarji na temo Industrija 4.0 bodo Tadej Jevševar iz Chipola, ki se nam bo javil preko Skypa iz San Francisca, Tone Stanovnik, direktor Špice International in dr. Peter Merc iz Lemur Legal. Kako izkoriščajo prednosti digitalizacije in kakšne kadre potrebujejo, pa bodo pojasnili še RLS merilna tehnika, Smartis, Receipt bank, Go4Panda in Četrta pot. Z njimi se bodo mladi srečali na hitrih zmenkih, ki so v prvi vrsti namenjeni medsebojnemu spoznavanju in povezovanju, mladi na njih lahko izpilijo svojo predstavitev podjetjem, podjetja pa še bolje spoznajo mlade, ki vstopajo na trg dela. Prijave študentov sprejemajo na sabina.znidarsic-zagar@uni-lj.si,

Na dogodek so vabljeni tudi kadrovski strokovnjaki, da si izkristalizirajo sliko o tem, kako razmišljajo in delujejo mladi, ki so zrasli v digitalni svet ter kako kadre pridobivajo podjetja, kjer je digitalizacija sestavni del njihovega delovanja, saj ta zahteva od zaposlenih drugačne kompetence in način delovanja. Prijave kadrovikov sprejemajo na gazela@dnevnik.si še do ponedeljka, 17. aprila.