V sedmih zavodih, društvih in šolah v Novem mestu, Ljubljani, Ljutomeru in Strunjanu z varovanci prostovoljci Krke, ki je bila prepoznana za najboljšega zaposlovalca Zlate niti 2016 med velikimi podjetji, spoznavajo države, sodelujejo na igrah brez meja, pojejo na karaokah, izdelujejo velikonočne okraske, urejajo zeliščne vrtove v lončkih, plešejo, igrajo nogomet, predstavljajo gasilce in čebelarstvo, učijo se nordijske hoje.

Del raznovrstnega programa tudi predstavitev čebelarstva

Raznovrsten program vsem omogoča, da se naučimo novih stvari in naberemo pozitivno energijo za delo. V Centru za usposabljanje, vzgojo in izobraževanje Janeza Levca so prostovoljci z učenci urejali zeliščni vrt in izdelovali velikonočne okraske. Janez Baš jim je predstavil čebelarstvo in jim pokazal zanimive pripomočke, ki jih uporablja. »Krkin teden humanosti in prostovoljstva nas spomni na vrednote človečnosti. Rad pomagam in se udeležujem prostovoljnih aktivnosti,« nam je povedal. Navdušili so ga tudi poslušalci: »Otroci s posebnimi potrebami so veseli lepe besede in popestritve njihovega vsakdana. Največja nagrada za prostovoljca je zahvala, ki jo prejme od teh otrok.«

Ples in glasba

Danes bodo Krkini prostovoljci obiskali Osnovno šolo Dragotina Ketteja, s katero v okviru pokroviteljskega odbora Krke sodelujemo že 40 let. Z učenci in plesalci iz Plesnega centra Novo mesto se bomo družili na plesni delavnici.

Rezultati drugega dne (sreda)

363 prostovoljcev, 41 se jih je akcije udeležilo prvič.

Zbrali so 696 kilogramov oblačil, knjig, igrač in drugih potrebščin.

102 prostovoljca sta darovala skoraj 46 litrov krvi. 27 prostovoljcev je kri darovalo prvič.

Družili so se s stanovalci 14 domov starejših občanov in zanje pripravili različne delavnice.

24 prostovoljcev je na Karitasu in Rdečem križu pomagalo razvrstiti oblačila in pripraviti 450 živilskih paketov.

Družili so se z varovanci petih delovnih centrov in šol za učence s posebnimi potrebami ter zanje pripravili različne delavnice.