Slovenija nima prav veliko svetovnih prvakov, sploh pa ne takih, ki bi znali tekmece tako odločno pokoriti. Tim Gajser je eden takih svetlih primerov, saj mladi motokrosist, vsem spremembam pred sezono navkljub, nadaljuje tam, kjer je končal lansko – na vrhu zmagovalnih stopničk. Z zmago na obeh vožnjah na zadnji dirki v Mehiki je Gajser še utrdil vodstvo v skupnem seštevku, saj ima po štirih od skupno devetnajstih letošnjih dirk dvajset točk prednosti pred drugouvrščenim Tonijem Cairolijem in 37 pred tretjim Clementom Desallom. Kljub zelo previdnim napovedim pred začetkom sezone je Tim očitno že ujel zmagovalni ritem.

»Ne smem riniti z glavo skozi zid, zavedam se, da me bodo zdaj drugi lovili in me skušali spraviti z mesta svetovnega prvaka ter da bodo v to vložili vse, kar imajo in znajo. A kot vedno je povsem jasno, da bom dal vse od sebe, najpomembneje pa bo, da bom še naprej užival na motociklu, ki je letos res dobro pripravljen,« je pred sezono govoril Tim Gajser in dodajal, da bo zanj to leto prva prioriteta redno osvajanje točk. »Če na določeni dirki ne bo šlo vse po načrtih, se bom moral zadovoljiti s kakšnim mestom nižje, kajti tudi tako lahko ob konstantni vožnji prideš daleč,« je še dodal.

In jih osvaja, točke in zmage namreč, letošnja Mehika pa mu bo ostala v lepem spominu. Tim Gajser se je letošnje sezone torej lotil na pravem koncu. Sprememb je kar nekaj, od novega motocikla, ki so ga pripravljali tudi v Sloveniji na njegovi domači progi, do sprememb v zasebnem življenju, saj se je z dekletom preselil na svoje, kar njegov oče Bogo Gajser tudi razume. »Fant odrašča, počasi bo imel svoje življenje, kar je tudi prav. Na stezi in ob njej pa mu bom seveda še naprej pomagal. Najino sodelovanje je dobro, oba veva, kaj lahko pričakujeva drug od drugega, veva pa tudi, kaj nam lahko ponudi Honda.« In kot kaže, je njuno sodelovanje še vedno več kot odlično, saj je Bogo tisti, ki Timu daje potrebno oporo s pravimi nasveti in pravo analizo pred dirko in po njej. Hondini inženirji pa tudi z njunimi povratnimi informacijami vedo, kaj na motociklu lahko še izboljšajo.

Tim je v Mehiki spet naredil vse prav, z dvema odličnima startoma in zanesljivo vožnjo je obakrat zmagal, na vsaki vožnji s 15 sekundami prednosti. Že v prvih krogih vsake vožnje je takoj pokazal, da se bodo morali tudi letos tekmeci presneto potruditi, kar se vsekakor bodo, o tem ne dvomi niti Tim sam, a bolj kot to bode v oči dejstvo, da mu dejansko v Leonu nihče, razen drugouvrščenega Cairolija v drugi vožnji, ni mogel zares slediti. Takoj ko je malce povečal ritem vožnje, si je privozil že nekaj sekund prednosti. S tem je vrgel rokavico v obraz celotni motokros srenji. »Proga je bila na dirki že malce drugačna, bolj je drselo in vse je bilo bolj razrito kot na kvalifikacijah. A zato sem toliko bolj užival, saj je bil to res popoln konec tedna. Vse nam je šlo dobro od rok, motocikel pa je deloval odlično. Še enkrat hvala vsem za dobre priprave.«

Zdaj se karavana MXGP seli v Evropo, kjer bo 16. aprila dirka v Italiji v Pietramurati, na njej pa bodo ljubitelji motokrosa lahko videli vse štiri slovenske motokrosiste, ki letos nastopajo v prvenstvu MXGP. Poleg Tima Gajserja še brata Irt in Klemna Gerčarja. Prihajajočo nedeljo pa bo na sporedu dirka državnega prvenstva v Brežicah.