Riko Ribnica – Gudme (31:36): Ribničani so se od premierne evropske sezone v klubski zgodovini poslovili s porazom, šestim na šesti tekmi v skupinskem delu pokala EHF. Gudme je imel pred zadnjim krogom še možnost za končno drugo mesto in napredovanje v četrtfinale, saj je imel boljši medsebojni izkupiček s francoskim klubom St. Raphael zaradi večjega števila doseženih zadetkov v gosteh (zmaga v gosteh s 36:32 in poraz doma z 28:32), a bi morali Francozi v soboto doma izgubiti z vodilno ekipo skupine, nemškim klubom Füchse Berlin. Ker pa je St. Raphael zmagal s 27:21 (11:12), je bila za Gudme tekma v Ribnici – tako kot tudi za gostitelje – le prestižnega pomena.

Proti Dancem, ki imajo v svojih vrstah tudi tri Norvežane, dobitnike srebrne kolajne na letošnjem SP v Franciji (Espen Christensen, Magnus Joendal, Göran Johannessen), Ribničani v 60 minutah niso niti enkrat vodili ali iztržili vsaj izenačenja. Skandinavci so že po dobrih dvanajstih minutah vodili za pet (9:4), na začetku drugega polčasa pa za rekordnih sedem (23:16). Oslabljena ekipa trenerja Roberta Beguša – zaradi poškodb sta manjkala Patrik Leban in Jan Pucelj – je nato naredila delni izid 4:0 za zmanjšanje zaostanka na 20:23, vendar so gostje znova hitro dodali plin. V nadaljevanju se je prednost Dancev ves čas gibala od treh do šestih zadetkov in po zmagi proti Ribničanom v Gudmeju (32:27) so z enako razliko slavili tudi na povratni tekmi.

Aleks Vlah kritičen do sodnikov

Koper 2013 – Celje Pivovarna Laško (27:31): Dvajsetkratni prvaki iz Celja so imeli veliko težav z vodilno ekipo rednega dela lige. Pred 1500 gledalci v Bonifiki sprva ni kazalo na enakovreden obračun, kajti pivovarji – kljub poškodbi stopala je zaigral tudi Vid Poteko – so že po slabih desetih minutah vodili s 7:1, s plus pet pa pri 27:22 dobrih deset minut pred koncem. Toda ekipa domačega trenerja Zorana Jovičića (Aleks Vlah 8 zadetkov, Marko Matijaševič 4) je v končnici vstala od mrtvih in se po golu Žige Smolnika manj kot štiri minute pred zadnjim znakom sirene približala zgolj na minus ena (26:27).

A koprski preobrat so s tremi zaporednimi goli preprečili Luka Žvižej, Blaž Janc in vratar Ivan Gajić, ki je zadel prazna vrata Primorcev z metom čez celotno igrišče za 30:26. Najboljši domači strelec Aleks Vlah ni bil zadovoljen z razpletom tekme proti Celjanom (Borut Mačkovšek 8, Luka Žvižej in Žiga Mlakar po 7): »Zelo slabo smo začeli, saj se nismo držali tistega, kar smo se dogovorili pred tekmo. V obrambi smo preveč zlahka dobivali gole, v napadu nismo izkoriščali 'zicerjev', a smo se v končnici vseeno približali na gol zaostanka. Nato smo nekajkrat zadeli okvir vrat, vmes je bilo še nekaj vprašljivih sodniških odločitev in naša zbranost je padla. Končni izid ni realen, toda Celju čestitam za zmago.«

Gorenjci grozili v Rdeči dvorani

Gorenje – Urbanscape Loka (27:23): Po štirih zmagah na štirih medsebojnih tekmah v minuli sezoni je Gorenje proti Loki slavilo tudi v soboto, vendar se je moralo za točki v Rdeči dvorani kar krepko namučiti. Gorenjci, pri katerih sta strelsko izstopala levi zunanji Aleks Kavčič (8 zadetkov; četrti strelec rednega dela lige s 113 goli) in Grega Jamnik (5; drugi strelec rednega dela s 142 goli), so namreč sredi drugega polčasa vodili za tri (18:15), še dvanajst minut pred koncem tekme pa z 20:19.

Toda v naslednjim osmih minutah je Loka dosegla le en gol, Velenjčani na krilih Nejca Cehteta (pet od svojih sedmih zadetkov je dosegel v drugem polčasu) in Matjaža Brumna (6 zadetkov brez zgrešenega strela) pa pet za vodstvo s 24:21. »Domači trener Borut Plaskan kljub zmagi ni bil navdušen: »S prikazanim ne moremo biti zadovoljni. Ves teden smo se dobro pripravljali na tekmeca, a na tekmi nismo pokazali tistega, kar bi morali. V obrambi ni bilo prave agresivnosti, dobra je bila le v zadnjih petnajstih minutah. Najpomembnejši sta dve točki, vendar moramo na to tekmo čim prej pozabiti.«

Končnica za prvaka, 3. krog: Koper – Celje PL 27:31 (12:17), Gorenje – Urbanscape Loka 27:23 (11:11), Riko Ribnica – Krka 37:29 (17:14), končnica za obstanek, 4. krog: Maribor – Ormož 33:26 (15:13), Izola – Hrastnik 27:31 (16:12), Drava – Slovenj Gradec 24:29 (12:14), Trimo – Dobova 25:22 (14:8).