»Si želiš preživeti štiri dni v eni izmed prestolnic zagonskih podjetij v družbi podjetnika, ki je postavil visokotehnološko podjetje z več kot 100 zaposlenimi, s 15 milijoni evrov prihodkov, ki vsako leto izjemno raste, za kar je leta 2012 že prejelo priznanje zlata gazela. Te zanima, kako priti do sodelovanja z Naso, Teslo, Audijem, BMW?«

Tako na sedmi izbor Mladega podjetnika leta vabi Zavod mladi podjetnik, ki kot eno od nagrad zmagovalcu zagotavlja intenzivni podjetniški konec tedna v družbi dr. Jureta Kneza, soustanovitelja Dewesofta. Prijave sprejemajo do 31. maja, mladega podjetnika leta 2017 pa bodo razglasili 15. junija na dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!, katerega osrednja nit bo internacionalizacija.

»Želimo si, da je zmagovalec kot uspešen mladi podjetnik zgled drugim slovenskim mladim podjetnikom. Zmagovalcu zagotavljamo za kar 15.000 evrov nagrad, ki mu bodo pospešile poslovanje,« poudarja Borut Borštnik, direktor Zavoda mladi podjetnik.

Lani je bil za podjetnika leta prepoznan Mario Kurtović, ki vodi ljutomersko Kmetijsko gospodarstvo Panorganic. Podjetje, ki zaposluje 12 ljudi, je lani ustvarilo dobra dva milijona evrov prihodkov od prodaje lastno vzgojene zelenjave in sadja, ki jo prodaja tudi že v Avstriji in na Hrvaškem. Letos se širijo še na Madžarsko, kot je nedavno napovedal Niko Miholič.

KMG Panorganic je sicer največji pridelovalec česna v Sloveniji (pod blagovno znamko Česnek), po napovedih Janje Ferenčak, ki je v podjetju odgovorna za administracijo, bodo letos zaposlili še najmanj pet novih sodelavcev. Letos nameravajo sedanjim 40 hektarjem obdelovalnih površin, od katerih je 1,1 hektarja pod rastlinjaki, dodati še dva hektarja rastlinjakov, v katerih bodo gojili predvsem zelenjavo. jpš

Pridelujejo tudi fižol, borovnice, jagode goji in solato živa ter zelišča, ki jih bodo gojili tudi v Avstriji.