Poraz je za kalifornijsko ekipo boleč udarec v boju za končnico. Naslednjo priložnost za novi točki bodo kralji imeli v torek, ko bodo gostovali v Edmontonu. Los Angelesu ni pomagala začetna premoč, ko so tekmece stisnili pred njihova vrata, rangerji so namreč prvič zapretili šele v sedmi minuti. Za prazno mrežo gostov, ki so bili uspešni še na osmi od desetih tekem na zadnjih gostovanjih, je poskrbel Antii Raanta s 30 obrambami, kar je bil njegov osmi "shutout" v karieri. Na drugi strani je domači vratar Jonathan Quick zbral 17 obramb, trije prejeti zadetki pa pomenijo, da zdaj Los Angeles za St. Louisom v boju za končnico na zahodu zaostaja že devet točk.

Vodilni na zahodu Chicago so si privoščili visok poraz

Največ golov na sinočnjih tekmah v NHL so gledalci videli na obračunu med Florido in Chicagom. Slednji je kot vodilna ekipa zahoda doživel boleč poraz, na koncu je bilo kar 7:0 za panterje. Floridski ekipi je šlo vse po načrtih, Jonathan Marchessault je prvič v karieri dosegel "hat trick", James Reimer pa je ob tem ustavil vseh 25 strelov in prvič v sezoni ostal nepremagan. Jonathan Huberdeau je ob golu zbral še tri podaje, Aleksander Barkov pa se je izkazal z golom in dvema podajama. Za najvišjo zmago ekipe po 8:0 proti Torontu februarja 2008 pa sta piko na i postavila še Reilly Smith in Nick Bjugstad.

Ovečkin z novim mejnikom

Ruski zvezdnik Aleksander Ovečkin je postavil še en mejnik v ligi. Za zmago svoje ekipe Washington Capitals proti Arizoni s 4:1 je prispeval enega od zadetkov, s čimer je dosegel mejo 30 golov v sezoni. S tem pa se je zapisal v zgodovino, saj je šele tretji igralec v NHL, ki je prav v vsaki od prvih 12 sezon dosegel vsaj 30 golov. Pred njim sta bila tako učinkovita le Mike Gartner (15 sezon) in Wayne Gretzky (13). "Super je, seveda. Lepo je priti v zgodovino. A zdaj prihaja še več zgodovine," je dosežek v svojem slogu pospremil Ovečkin.