Na občinskem oddelku za varstvo okolja so povedali, da brvi niso mogli postaviti že ob odprtju drugega dela parka lansko poletje, ker so zanjo potrebovali gradbeno dovoljenje. Tega še pridobivajo, je razvidno iz razpisne dokumentacije za izbor družbe, ki bo po naročilu občine postavila brv.

Po pojasnilu oddelka za varstvo okolja se bosta oblika in zasnova brvi navezovali na že urejeni park. »Glavni gradnik brvi bodo leseni ožgani tramovi, namenjena pa bo pešcem in kolesarjem. Brv je zasnovana kot kombinirana jekleno-lesena konstrukcija,« so povedali na občini. Razložili so, da bodo leseni elementi brvi žgani in dodatno zaščiteni z impregnacijskimi premazi, kovinski nosilci pa bodo zaščiteni proti rjavenju in ustrezno barvani.

Poleg brvi bo park na Rakovi jelši popestrilo še manjše otroško igrišče, tamkajšnji vrtičkarji pa bodo dobili tudi prostor za večjo skupno opremo ob že urejenih nadstrešnicah, kjer lahko shranijo svoje orodje. Vrtičkarji so v preteklosti opozorili, da so obstoječe shrambe premajhne, da bi v njih lahko shranili večje kose opreme, kot so samokolnice. Na območju parka je občina uredila 320 vrtičkov različnih velikosti, mnogi med njimi pa še vedno čakajo na najemnike.

Mestna občina Ljubljana je mestni park Rakova jelša začela urejati leta 2014, drugi del urejanja pa je dokončala lansko poletje. Območje parka je bilo nekoč degradirano in polno različnih odpadkov ter invazivnih rastlin. vbr