Mariborski nogometaši v tej sezoni niso pokazali presežka, a zaradi slabe Olimpije mirno plujejo proti štirinajstemu naslovu državnega prvaka. Ljubljančani so lahko po mariborskem remiju v Celju zadovoljni, da prvič po treh tekmah niso povečali zaostanka za prvim mestom, na katerem imajo vijolični zajetno prednost devetih točk. Mariborski trener Darko Milanič se že lahko spogleduje s prihajajočim evropskim izzivom, saj bo državni prvak že julija krenil v kvalifikacije za ligo prvakov, medtem ko je trener Olimpije Marijan Pušnik zaradi porušene hierarhije in napačnih odločitev klubske pisarne skorajda v izgubljenem položaju.

Mariborski in ljubljanski igralci niso navdušili v minulem 25. krogu slovenske lige, zato ni presenetljivo, da se v Dnevnikovem glasovanju prav nihče ni znašel med najboljšo peterico kroga. Najbolj je prepričal celjski vratar Matic Kotnik, ki ga je nedavno tudi selektor izbrane vrste Srečko Katanec povabil na Brdo pri Kranju, da je občutil reprezentančnega duha. Kotnik je za remi proti Mariboru (1:1) ubranil pet strelov in celjske nogometaše do zadnjega sodnikovega žvižga kljub igralcu manj držal v igri za zmago. Kotnik se je v glasovanju sploh prvič v sezoni dokopal do točk, za najboljšega posameznika kroga ga je poleg naše redakcije izbral še Bojan Prašnikar. Drugo mesto je osvojil njegov soigralec Dalibor Volaš, edini celjski strelec na štajerskem derbiju, s čimer se je v skupni razvrstitvi zavihtel na četrto mesto pred nesojenega reprezentanta Luko Zahovića.

Tretji je bil Andrija Filipović iz Gorice. Devetnajstletni Rečan je zadel že na drugi tekmi zapovrstjo in bil med najzaslužnejšimi za primorsko zmago nad Domžalami (3:1). Na četrto in peto mesto sta se uvrstila koprska nogometaša Senijad Ibričić in vratar Marijan Antolović, ki sta bila med opaznejšimi akterji nedeljskega dogajanja v Stožicah, kjer je Olimpija še petič zapovrstjo ostala brez zmage.

Prvenstvo se bo po reprezentančnem premoru nadaljevalo čez teden dni. Vodilni Maribor bo imel priložnost za strelske vaje proti Radomljam, Olimpijo pa čaka razpoložena Gorica.