V četrtfinale so se poleg Manchester Uniteda in amsterdamskega Ajaxa prebili še turški Bešiktaš iz Istanbula, španska Celta Vigo, belgijska Anderlecht in Genk, francoski Lyon ter nemški Schalke. Žreb četrtfinalnih parov bo v petek na sedežu Evropske nogometne zveze Uefa v Nyonu.

Manchester United znova ni navdušil

Neprepričljivi rdeči vragi so dolgo časa lomili odpor žilavih igralcev iz Rostova. V prvem polčasu so zapravili nekaj lepih priložnosti, v drugem pa so navkljub bolj pogumni igri Rusov zmagoviti gol dosegli v 70. minuti, ko je zadel Španec Juan Mata. Gostje, za katere je celotno tekmo odigral Mevlja, so imeli kmalu zatem odlično priložnost ob strelu z glavo rezervista Aleksandra Bukharova. Tokratni vratar rdečih Sergio Romero se je izkazal z eksplozivno parado.

Ajax je temelje za napredovanje postavil že v prvem polčasu, ko sta zadela Bertrand Traore in Kasper Dolberg. Gostujoči trener Stale Solbakken je v 57. minuti v ogenj poslal tudi Verbiča, ki se je izkazal kot poživitev v napadu, a je ostalo pri izidu iz prve polovice tekme.

Schalke s preobratom v drugem polčasu

V nemškem obračunu je smetano pobral Schalke. Obe tekmi sta se končali z neodločenima izidoma, Schalke pa je napredoval zaradi večjega števila doseženih golov v gosteh. Za gostitelje iz Mönchengladbacha sta v prvem polčasu zadela Andreas Christensen in Mahmoud Dahoud, za goste iz Gelsenkirchna pa v drugi polovici tekme Leon Goretzka in Nabil Bentaleb. Domači navijači ob koncu s svojimi igralci navdušeno proslavili preobrat v drugem delu.

Lyon je večji del dela proti Romi opravil že na prvi tekmi, ko je zmagal s 4:2, na povratnem srečanju v večnem mestu Rim pa bi se lahko kaj kmalu izteklo tudi drugače. Domača zasedba je zmagala z 2:1 in ob tem imela še številne priložnosti. Za italijansko ekipo sta zadela Kevin Strootman in Lucas Tousart (avtogol), za francosko pa Mouctar Diakhaby.