Brez poraza in z enim samim remijem je Maribor, aktualni pokalni in državni prvak ter udeleženec elitnega dela Uefa futsal pokala, končal redni del prvenstva. Daleč za seboj je pustil Litijo, še dlje ostale kandidate za tekmeca v velikem finalu.

Pokalni polfinale s Sevnico, ki ga je Maribor dobil šele po kazenskih strelih, je sicer pokazal, da se »slovenski futsal dream team« morda ne bo kar tako sprehodil proti novemu naslovu. Navsezadnje tudi zaradi nekaterih novincev, ki so okrepili ekipe za končnico: Litijani so pripeljali dva Brazilca, Dobovec se je okrepil z dvema Hrvatoma, po vrnitvi iz Italije je dres kobariškega Oplasta oblekel nekdanji kapetan reprezentance Benjamin Melink. Letos je zelo močan Bronx, ki ima v svojih vrstah prvega strelca lige Slavena Radiškovića, Mitja Jontez je odlično uigral svojo Sevnico.

Na papirju ima najmanj možnosti za preboj po četrtfinalu novinec Zavas, v katerem je novopečeni trener Milivoje Simeunović letošnji cilj dosegel z obstankom v ligi, pa tudi tolminski Puntar, nekoč institucija slovenskega dvoranskega nogometa, ki je v vseh pogledih daleč od nekdanjega slovesa. Poleg tega se je v končnico uvrstil z odločitvijo disciplinskega sodnika, ki mu je vrnil sprva odvzeto točko, zaradi česar je v dodatne kvalifikacije za obstanek z drugouvrščenim drugoligašem škofjeloškim Stripyjem padel deveti Benedikt.

Prve tekme četrtfinala končnice, danes ob 20. uri: Maribor – Vrhnika, Kobarid – Dobovec, Litija – Puntar, 0b 20.30: Škofije – Sevnica, za obstanek, danes ob 20.30: Benedikt – Stripy.