Zagreb, ki se je predčasno uvrstil na sklepni turnir, je sredino tekmo proti Tatranu na Slovaškem odigral v rezervni zasedbi. »Priložnost so dobili nekateri iz naše druge ekipe, nekaterih nosilcev igre pa zaradi napornega ritma sobota-sreda-sobota nismo hoteli dodatno obremenjevali z dolgim in napornim potovanjem,« je po porazu s Tatranom (25:30) dejal Zagrebov trener Silvio Ivandija. V primerjavi s 16 igralci Zagreba s tekme s Celjani v ligi prvakov jih je pri Hrvatih na Slovaškem manjkalo 12 (Horvat, Mandalinić, Pavlović, Miklavčič, Vori, Cingesar, Skok, J. in T. Valčić, Kontrec, Marković, Stevanović), igrali so le štirje (Šušnja, Mrakovčić, Jotić, Markoski), ki proti Celju niso dosegli nobenega gola in so večinoma greli klop.

Zagreb bi danes (tekma bo v Varaždinu ob 18. uri) z zmago ali remijem potrdil tretje mesto, ob porazu pa zdrsnil na četrtega, a pri tem skoraj ni razlike. Meškov za napredovanje na sklepni turnir potrebuje le remi, s katerim bi po točkah ujel Celje, a je boljši v seštevku medsebojnih tekem (zmaga doma s 36:29, poraz v gosteh s 27:29). Ob tem ne gre pozabiti, da ruski energetski gigant Gazprom ni samo glavni sponzor lige Seha, ampak tudi kluba Meškov, ki za nameček želi tudi organizirati turnir. A seveda le, če se bo nanj uvrstil, ob tem pa je šef beloruskega kluba iz Bresta Aleksander Meškov, svetovalec predsednika Gazproma.

Tudi sodnika Andrej Gusko in Sergej Repkin, ki sta v Zagrebu okradla Celjane (ti so na EHF poslali protestno pismo, a ne zahtevajo revizije sojenja), sta Belorusa. V Zagreb ju je delegiral Makedonec Dragan Načevski, šef sodniške organizacije pri EHF, njegov bratranec Marjan Načevski je v Sehi komisar lige in šef sodnikov, oba pa sta tesna prijatelja Zorana Gobca, alfe in omege Zagreba in hrvaškega rokometa. Celjanom ostane le upanje, da je bil glavni cilj teh navez Zagrebu pomagati le v osmino finale lige prvakov, Slovenci pa naj bi za tolažilno nagrado dobili vsaj igranje na sklepnem turnirju Sehe.