Z zmagama Olimpije in Primorske v 22. krogu se je končal redni del košarkarskega državnega prvenstva, moštva pa bodo ligo za prvaka in obstanek začela v sredo. Po uspehu Ljubljančanov proti Rogaški si je v dvorani Tivoli daljši čas za novinarje vzel trener Gašper Okorn in spregovoril o nekaterih zanimivih temah.

»Najprej bi nekaj besed namenil evropskemu pokalu. Ko smo igrali v skupini, sem imel občutek, da je ta daleč najtežja. To potrditev smo zdaj dobili, saj so trije iz naše skupine med najboljšimi štirimi. Solidno oziroma dobro smo opravili nalogo za ekipo, kakršno imamo na razpolago. V ligi ABA s končno uvrstitvijo nisem zadovoljen. Enajsto mesto je manj od pričakovanj in za to prevzemam odgovornost. Želeli smo biti v zgornji polovici, a smo preveč nihali. Osvojeni slovenski pokal nam veliko pomeni in vliva upanje za naprej. Z rednim delom državnega prvenstva sem zadovoljen, sploh po novem letu, ko se je urnik sprostil,« je črto pod dosedanji del Olimpijine sezone potegnil Gašper Okorn in jo ocenil z dobro trojko, nato pa dodal: »60 tekem smo odigrali v petih mesecih in pol, to je ena tekma na 2,8 dneva. To je za našo ekipo nepojmljivo. V Evropi sta le Cibona in Cedevita igrali več tekem. Vsi drugi precej manj in z drugačnimi postavami. To je bila za naše igralce psihična in fizična kalvarija. Sami smo se odločili za to, a čestitam vsem v klubu, da so to zdržali.«

Olimpijin trener je nato spregovoril še o odhodu Blaža Mesička iz kluba, česar doslej ni želel komentirati. »Minilo je dovolj časa od njegovega odhoda, da lahko rečemo kaj na to temo. Odšel je, ker je bil nezadovoljen z razvojem in napredkom v Ljubljani. Tako je sporočil. Nekaj dejstev. Letos je bil redno plačan in dražji od Jankovića, Jeffersona in Oliverja. Po poškodbi je bil neposredno uvrščen v ekipo in dobil status nosilca. Vsi smo se mu prilagajali, ko ga je kaj bolelo in je delal po posebnem programu. Minutaža pri njem nikoli ni bila vprašljiva. V Brindisiju je do zdaj odigral osem tekem v državnem prvenstvu in eno v pokalu, skupaj je na parketu v povprečju prebil 14 minut in dosegel 3,9 točke na obračun. V Olimpiji je v dveh mesecih in pol igral 27 tekem in bil po 20 minut na igrišču z veliko boljšo statistiko. Toliko o razvoju Mesička v Brindisiju. Olimpija, kakršna koli je, je za Brindisi drug svet. Tukaj se stvar konča,« je povedal Okorn, ki ga je zmotilo tudi dejstvo, da se Mesiček ob odhodu ni poslovil od soigralcev.

Na koncu je Okorn na Košarkarsko zvezo Slovenije naslovil še vprašanje, kaj imata Olimpija in Krka od tega, da sta po rednem delu državnega prvenstva osvojili prvo in drugo mesto. »Sistem ni dober. Če vsi igramo od prvega kroga, potem bi morali biti dosežki nagrajeni,« je še povedal Okorn in po drugi strani priznal, da je stik s slovenskimi ekipami za Olimpijo od začetka sezone dobra stvar, kar se je videlo v pokalnem tekmovanju.

Liga Nova KBM, 22., zadnji krog: Olimpija – Rogaška 83:72 (25:11, 36:46, 61:62, Oliver 25; Davis 18), Podčetrtek – Primorska 75:83 (22:25, 42:42, 58:62, Gibbs 20; Sanadze 22), že odigrano: Tajfun – LTH Castings 74:61, Zlatorog – Hopsi 64:56, Helios – Portorož 78:58, Šenčur – Krka 62:86.