Spomladansko usposabljanje, ki ga organizira Zavod RS za zaposlovanje, se bo predvidoma začelo sredi aprila. Potekalo bo dva meseca na petih lokacijah po Sloveniji, in sicer v Ljubljani, Mariboru, Celju, Novi Gorici in Novem mestu, pojasnjujejo na zavodu.

Obrnite se na osebnega svetovalca pri uradu za delo

Kandidatke, ki se zanimajo za udeležitev spomladanskega usposabljanja in nato za pridobitev subvencije, se morajo v čim krajšem času obrniti na osebnega svetovalca pri uradu za delo, kjer so prijavljene kot brezposelne. Tam bodo dobile vprašalnik, ki ga morajo izpolniti, saj je podlaga za presojo možnosti vključitve v usposabljanje. Za spomladansko usposabljanje je treba vprašalnik svetovalcu dostaviti do 27. marca.

Ženske bodo po dvomesečnem usposabljanju prejele certifikat, če bodo izpolnjevale še vse druge pogoje v programu, pa se bodo lahko samozaposlite in pridobile subvencijo za samozaposlitev v višini 5000 evrov. Gre za enkratno finančno pomoč v obliki nepovratnih sredstev, ki naj bi jim pomagala začeti samostojno dejavnost in uresničiti poslovno idejo. Samozaposlitev mora biti sicer vzpostavljena na območju Slovenije in ohranjena najmanj dve leti.