Smučarski skakalci so imeli na norveški turneji ekipne tekme na slovitem Holmenkollnu zelo zahtevne razmere, z vseskozi spreminjajočim se vetrom. Najbolje so po prvi seriji nepredvidljivi veter ukrotili Nemci, tesno, s 3,5 točke so jim sledili Avstrijci. Za Norvežani in Poljaki so bili na petem mestu Slovenci.

Slovenci seveda niso sodili v krog favoritov za zmagovalni oder, za katerega so se pričakovano borili Poljaki, Avstrijci, Nemci in Norvežani. Avstrijci so predvsem na krilih odličnih skokov Stefana Krafta in Michaela Hayboecka v finalu prehiteli Nemce, ki so si drugo mesto priborili z le pol točke prednosti pred Poljaki. Zelo blizu so bili na četrtem mestu tudi Norvežani. Japonci in Slovenci so zbrali že precej manj točk.

Peter Prevc odlično, a je Slovenija v finalu zaostala za Japonsko

Med 12 nastopajočimi reprezentancami je Slovenija nastopila v postavi Peter Prevc, Jernej Damjan, Tilen Bartol in Nejc Dežman. Najdlje sta sicer skočila Markus Eisenbichler in Michael Hayboeck, ki sta v prvi seriji pristala pri 140 metrih, zaradi česar so za njunima skokoma znižali zaletišče.

Nejc Dežman je svoj del opravil spodbudno, s skokoma dolgima 127,5 in 120,5 metra, Tilen Bartol pa je v težkih vetrovnih razmerah v prvi seriji skočil 113,5 metra, kar je nato ponovil v finalu. Jernej Damjan ni uspel izboljšati kratkega prvega skoka, saj ga je nato neslo še meter in pol manj (113 m). Peter Prevc je glede na razmere skočil zelo dobro že v prvi seriji in pristal pri 130 metrih, kar pa je kasneje nadgradil še za dva metra. Posamično je bil četrti, kar pomeni trenutno drugo mesto v skupnem seštevku turneje, žal pa je Slovenija v finalu izgubila eno mesto in končala kot šesta.