Čeprav so izgubile vseh pet tekem v drugem delu tekmovanja, imajo krimovke še vedno možnosti za uvrstitev v četrtfinale. Njihov neposredni in edini tekmec v boju za četrto mesto, ki še kot zadnje pelje med osem najboljših v Evropi, je prav Midtjylland, ki ima pred zadnjim krogom dve točki več (8-6). A Krimu na Kodeljevem ne zadošča le zmaga, ampak bo potreben večji čudež. Glede na izid prve tekme v Ikastu, ko je Midtjylland prav na današnji dan pred enim mesecem zmagal kar z 28:19, Ljubljančanke potrebujejo zmago z najmanj devetimi zadetki razlike, če seveda Danke dosežejo manj kot 19 zadetkov, v nasprotnem primeru pa celo z desetimi.

»Naš prvi cilj je zmaga, glede na potek dogodkov pa bomo videli, ali je možno izničiti zaostanek iz Ikasta. Vesel sem, da smo na zadnji tekmi v Bukarešti kljub porazu dokazali, da smo lahko v skoraj popolni zasedbi konkurenčni vsakomur,« pravi trener Uroš Bregar, ki zaradi poškodbe kolena ne bo mogel računati na krožno napadalko Lauro Kamdop, vprašljivi pa sta Tamara Georgijev (bolezen) in Ines Amon (udarec v koleno). A dobra novica za Bregarja je vsaj ta, da je dobil še eno okrepitev za novo sezono. Dveletno pogodbo je podpisala 22-letna in 183 centimetrov visoka Jelena Despotović, leva zunanja igralka in reprezentantka Črne gore, trenutno članica madžarskega Debrecena, ki ga vodi nekdanji Krimov trener Tone Tiselj.

Na februarski tekmi na Danskem, na kateri je imel Bregar le 13 rokometašic (deset igralk v polju in tri vratarke), je Krim v 51. minuti zaostajal z 19:22, v končnici pa je Midtjylland naredil delni izid 6:0. »Čisto drugače je, če bi izgubile s tremi, štirimi goli kot pa z devetimi. A končna razlika je bila previsoka, saj si je Danke s prikazano igro niso zaslužile,« meni vratarka Miša Marinček. Po tem, ko so v četrtek svoj nastop v ligi prvakov končali Celjani, se bodo danes – če ne bo čudeža – od najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja poslovile tudi krimovke, čeprav Marinčkova dodaja: »Želim si, da bi po petih porazih le dosegle prvo zmago v drugem delu, o čem drugem niti ne razmišljamo. Čudež? V športu je mogoče prav vse, zato je treba verjeti v to.«

Tudi rokometaši Rika v skupinskem delu pokala EHF še niso osvojili točke, saj so izgubili vse tri tekme: proti nemški ekipi Füchse Berlin (20:25), danskemu Gudmeju (27:32) in francoskemu St. Raphaelu (24:31). Proti slednjemu so v Ljubljani sredi drugega polčasa zaostajali le za gol, nato pa so gostje v desetih minutah naredili delni izid 7:1. »V končnici smo zaigrali na vse ali nič, saj ni razlike med porazom s tremi ali sedmimi. Za uspeh v Franciji bo treba odpraviti glavni težavi s prve tekme, ko smo zgrešili kopico priložnosti v napadu, po tem, ko smo nekaj žog podarili tekmecem v roke, pa smo dobivali gole na prazna vrata,« se zaveda trener Robert Beguš, ki priznava, da je niz porazov načel samozavest igralcev in ekipe. Ribničani so v dobrem mesecu odigrali sedem tekem v domači ligi in Evropi ter jih kar šest izgubili.